Χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός την απόφαση της Γερμανίας

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 16:45

Από τη Βηρυτό και μετά από συνάντηση που είχε με το Λιβανέζο ομόλογό του, Σαάντ Χαρίρι, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «θέλουμε από τις αγορές να είναι χρήσιμες για την οικονομική ανάπτυξη και να λειτουργούν με κανόνες» και ότι πρέπει «να πάρουμε τα μέτρα που χρειάζονται».

A- A A+

Χαιρέτισε ο πρωθυπουργός την απαγόρευση από τη Γερμανία των ακάλυπτων ανοικτών πωλήσεων (naked short-selling), τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή δείχνει την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αμυνθεί.

Από τη Βηρυτό και μετά από συνάντηση που είχε με το Λιβανέζο ομόλογό του, Σαάντ Χαρίρι, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «θέλουμε από τις αγορές να είναι χρήσιμες για την οικονομική ανάπτυξη και να λειτουργούν με κανόνες» και ότι πρέπει «να πάρουμε τα μέτρα που χρειάζονται».

Νωρίτερα είχε με τον Χαρίρι συνομιλίες σχετικά με τους τρόπους επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Λιβάνου. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, που χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες, από το Λίβανο υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

Οπως ανέφερε ο κ. Χαρίρι, οι συζητήσεις αφορούσαν στον τουρισμό, το εμπόριο, την ενέργεια και τις μεταρρυθμίσεις. Σημείωσε επίσης ότι ο Λίβανος χρειάζεται την τεχνογνωσία της Ελλάδας, η οποία έχει την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στα θέματα τουρισμού, τόνισε πως ο κόσμος σήμερα θέλει να κινηθεί τουριστικά στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, της Τουρκία, της Συρίας και του Λιβάνου.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις εντάσεις που υπάρχουν στην περιοχή και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πάντοτε ήταν κοντά στον αραβικό κόσμο, όταν υπήρχαν κρίσεις, τόσο κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και σήμερα που είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και ειρήνευση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινές θέσεις για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Διαισθάνομαι, συμπλήρωσε, ότι γνωρίζουμε τη βάση της λύσης του προβλήματος και αυτό που χρειάζεται είναι η βούληση της διεθνούς κοινότητας να δράσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή