Βρετανία: Σήμερα η παρουσίαση του προγράμματος της νέας κυβέρνησης

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010 12:36
A- A A+

Εντός της ημέρας αναμένεται η παρουσίαση των βασικών νομοθετικών της νέας κυβέρνησης της Βρετανίας, μέσω της παραδοσιακής Ομιλίας της Βασίλισσας ενώπιον του κοινοβουλίου.

Ανάμεσα στις αναμενόμενες προτάσεις της κυβέρνησης συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών είναι η εγκατάλειψη των σχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης για τη θέσπιση ταυτοτήτων, η δημιουργία της δυνατότητας για δασκάλους και γονείς να εγκαθιστούν σχολεία ανεξάρτητα από το κράτος, μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία και η διενέργεια δημοψηφίσματος για το εκλογικό σύστημα.

Η Ομιλία της Βασίλισσας αναμένεται να περιλαμβάνει 21 νομοσχέδια για τους επόμενους 12 μήνες. Στη συνέχεια, οι νομοθετικές προτάσεις της κυβέρνησης θα συζητηθούν στο κοινοβούλιο. Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες «Ερωτήσεις του Πρωθυπουργού» για τον Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ στις 22 Ιουνίου θα παρουσιαστεί ο έκτακτος προϋπολογισμός της νέας κυβέρνησης.

Η μείωση του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος έχει ανακηρυχθεί ως η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης συνασπισμού. Χθες, ο υπουργός Οικονομικών των Συντηρητικών Τζορτζ Όσμπορν και ο συνεργάτης του από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες Ντέιβιντ Λοζ παρουσίασαν τα σχέδια τους για αρχικές περικοπές των δημοσίων δαπανών κατά 6,2 δις. στερλίνες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην εφημερίδα Guardian τα δύο τρίτα των Βρετανών πολιτών εγκρίνουν τη νέα κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή