Γ. Παπανδρέου: Ούτε βήμα πίσω στη διαφάνεια

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 19:09
UPD:19:29
A- A A+

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν πρακτικές του παρελθόντος «που όλους μας πλήγωσαν» και να παραδοθεί η διαφάνεια, η δημιουργικότητα και η αξιοπρέπεια στις νεότερες γενιές υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντησή του με το Βέλγο πρωθυπουργό, πρόσθεσε πως «δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω» (...) θέλουμε φως και αλήθεια στα πάντα για να πάμε μπροστά.

Eίναι «βαθειά πίστη μας η ανάγκη αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος μέσω της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών και της χρηστής διοίκησης» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Ευχαριστώντας το Βέλγο ομόλογό του «για την αμέριστη στήριξή του προς την Ελλάδα», ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι οι εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό χώρο «δικαίωσαν τις θέσεις που υποστηρίξαμε από τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές». Υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού, της κοινής οικονομικής πολιτικής και στήριξης του κοινού μας νομίσματος.

Από πλευράς του ο κ. Λετέρμ επεσήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο και υπογράμμισε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια αναφορικά με το «μέλλον της Ευρώπης».

Σημειωσε ακόμη πως η βελγική προεδρία θα ασχοληθεί με την εφαρμογή της συνθήκης της Λισαβόνας, την κλιματική αλλαγή και τα χρηματοοικονομικά, ενώ συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πως πρέπει επίσης να προωθηθεί η διαπραγμάτευση της ΕΕ με την Τουρκία για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Λετέρμ τόνισε εξάλλου, πως επί βελγικής Προεδρίας πρώτη προτεραιότητα θα είναι το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης αναφέροντας εξάλλου ότι στην ερχόμενη σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί το θέμα των συμπληρωματικών επενδύσεων σε κοινές υποδομές.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός βρέθηκε στη χώρα μας στο πλαίσιο του «γύρου των πρωτευουσών» ενόψει της προεδρίας της ΕΕ που αναλαμβάνει η χώρα του την 1η Ιουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή