Τα στοιχεία που συνελέγησαν από το ΣΔΟΕ για τα εταιρικά δώρα της Siemens κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του σώματος Γιάννης Καπελέρης στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με το πόρισμα που κατέθεσε ο κ. Καπελέρης, σε πολλά τιμολόγια έχουν σβηστεί με μπλάνκο ονόματα παραληπτών, διευθύνσεις και φορολογικά στοιχεία, ενώ υπάλληλοι που ρωτήθηκαν σχετικά είπαν ότι η διαγραφή των στοιχείων ήταν επιθυμία του κ. Χριστοφοράκου για να μην είναι ευρέως γνωστά τα δώρα που έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, η έρευνα είναι σε πολύ αρχικά πλαίσια ακόμη. Επεσήμανε δε πως το αίτημα για συνδρομή του ΣΔΟΕ άργησε τρία χρόνια, ενώ τα στοιχεία τα οποία συνελέγησαν αφορούν αποκλειστικά εταιρικά δώρα, στα οποία περιλαμβάνονται από ηλεκτρικές συσκευές έως κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ποτά κ.λπ.
Στο πλαίσιο αυτό η εξεταστική επιτροπή ζήτησε από το ΣΔΟΕ περαιτέρω έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης εμπλεκομένων στην υπόθεση της Siemens υπουργών, καθώς και έλεγχο στις 150 κούτες που κατέσχεσε ο ειδικός ανακριτής Νικόλαος Ζαγοριανός από τα γραφεία της εταιρείας.
Στην επιτροπή κατέθεσε σήμερα και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης Προκόπης Παυλόπουλος για την προμήθεια του C4I.
O πρώην υπουργός ανέφερε ότι όταν ανέλαβε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης το Σεπτέμβριο του 2007 το σύστημα ασφαλείας στο μεγαλύτερο μέρος του είχε παραληφθεί με μόνη εκκρεμότητα για τον ίδιο, την πληρωμή του ενοικίου για το σύστημα επικοινωνίας ΤΕΤΡΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, αν και είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες στην ΕΛΑΣ για την μεταολυμπιακή περίοδο ότι τα επιμέρους υποσυστήματα δούλευαν, ποτέ δεν επετεύχθη η διαλειτουργικότητα.
Ερωτηθείς γιατί δεν εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η πέμπτη τροποποιητική σύμβαση επί υπουργίας Πολύδωρα, απάντησε ότι δεν χρειαζόταν αφού ούτε το περιεχόμενο, ούτε το τίμημα της αρχικής σύμβασης άλλαζε, αλλά απλώς η διαδικασία για την εκτέλεση της σύμβασης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ