Ν. Aφρική - Μεξικό: 1 - 1

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 18:56
UPD:19:14

A- A A+

Η μπίλια στην πρεμιέρα του Μουντιάλ «έκατσε» στην ισοπαλία, με τη Νότια Αφρική και το Μεξικό να μένουν στο 1-1 σε ένα «χορταστικό ματς» που έγινε όμως κάτω από τους εκνευριστικούς ήχους των βουβουζέλων!

Μεγάλη μπάλα δεν είδαμε, αλλά αν μη τι άλλο η πρεμιέρα του 19ου Μουντιάλ μόνο αδιάφορη δεν ήταν. Η Νότιος Αφρική και το Μεξικό έμειναν στο 1-1, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν ακόμα και το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 55', δέχτηκαν όμως την ισοφάριση στο 79' από τον Μάρκεζ έπειτα από λάθος της άμυνας. Δοκάρι για τους «μπαφάνα-μπαφάνα» στο τέλος, διαμαρτύρονται για πέναλτι οι διοργανωτές.

Καλημέρα με ευκαιρία

Οι Μεξικάνοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και απειλώντας αρκετές φορές την εστία του Κούνε. Από την μεριά της, η Νότιος Αφρική προτίμησε να δώσει χώρο και να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ακόμα και έτσι όμως δεν μπορούσε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της το Μεξικό.

Ο Αγκουιλάρ από τα δεξιά, ο Βέλα από αριστερά και κυρίως ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος σε ελεύθερο ρόλο προκάλεσαν αρκετούς... πονοκεφάλους στους γηπεδούχους, και μάλιστα οι δυό τους ήταν οι σημαντικότεροι πρωταγωνιστές στην φάση του 2ου λεπτού, όταν και το Μεξικό θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Έπειτα από την σέντρα του Αγκουιλάρ, ο Κούνε έστρωσε ουσιαστικά την μπάλα στον Τζιοβάνι ο οποίος από κοντά έκανε το σουτ, όμως ο Μοκοένα έβαλε την κόντρα και έσωσε την ομάδα του από την σχεδόν σίγουρη παραβίαση.

Μεγάλη φάση με Φράνκο

Ο δραστήριος Σάντος είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 21' που έφυγε άουτ, την ίδια ώρα που η Νότιος Αφρική δεν μπορούσε να οργανώσει μία... αξιοπρεπή επίθεση. Το παιχνίδι ισορρόπησε για ένα περίπου δεκάλεπτο (22'- 32'), όμως και πάλι οι Μεξικάνοι έδειχναν ότι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού. Μετά το μισάωρο ανέβασαν εκ νέου στροφές, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 32' με τον Κούνε να αποκρούει το πλασέ του Φράνκο, ενώ για ένα δεκάλεπτο πατούσαν πολύ συχνά περιοχή. Ο Φράνκο είχε και πάλι πολύ καλή φάση στο 41' όταν η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα το Μεξικό είχε πετύχει γκολ αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ο Βέλα καλυπτόταν από έναν και όχι δύο παίκτες (ο τερματοφύλακας Κούνε ήταν πιο μπροστά).

Η αγχωμένη Νότιος Αφρική προσπάθησε να κάνει κάτι καλό στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως στο 43' ο Μφέλα δεν βρήκε εξ επαφής την μπάλα, ενώ στην τελευταία φάση ο Γκάξα έπιασε την κεφαλιά που έφυγε αρκετά άουτ.

Ανέβηκαν οι γηπεδούχοι, γκολάρα από Τσαμπαλάλα

Η πίεση και το άγχος άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Νότια Αφρική που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Οι Μεξικάνοι συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία, ωστόσο οι γηπεδούχοι κέρδιζαν περισσότερες μονομαχίες και έβγαιναν με καλύτερες προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Μία εξ αυτών ήταν και στο 55ο λεπτό, με τον Τσαμπαλάλα να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και να πιάνει το πολύ δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Οι Μεξικάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν (ο Αγκίρε έβαλε τον Γκουαρδάδο αντί του Αγκουιλάρ), είχαν σπουδαία ευκαιρία με τον Κούνε να λέει «όχι» στον Τζιοβάνι, όμως ήταν εμφανές πως, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, δεν μπορούσαν να μπουν εύκολα στην περιοχή. Οι Νοτιοαφρικάνοι συνέχιζαν να παίζουν με τις αντεπιθέσεις και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μοντίσε. Στο 69' από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πέρεζ απέκρουσε το πλασέ του Νοτιοαφρικάνου αν και στην φάση φαίνεται να υπάρχει πέναλτι από σπρώξιμο του Ροντρίγκεζ.

Ισοφάριση από λάθος!

Το... ανύπαρκτο στο δεύτερο μέρος Μεξικό έμοιαζε ανήμπορο να αντιδράσει, ο Αγκίρε προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα βάζοντας τον Μπλάνκο αλλά τελικά χρειάστηκε ένα λάθος των γηπεδούχων για να έρθει το παιχνίδι στα ίσια! Ο Γκουαρδάδο έκανε την σέντρα, στην περιοχή έμεινε μόνο ο Μοκοένα για τους Νοτιοαφρικάνους καθώς δεν ακολούθησε το τεχνητό οφσάιντ και ο Μάρκεζ στο δεύτερο δοκάρι, αφού κοντρόλαρε άψογα, έκανε το 1-1 και έδωσε ελπίδες στο Μεξικό ακόμα και για την ολική ανατροπή. Οι παίκτες του Αγκίρε βγήκαν μπροστά, πίεσαν, όμως η μεγάλη φάση ανήκε στους Νοτιοαφρικάνους στις καθυστερήσεις, με τον Μφέλα να βρίσκει το δοκάρι! Το 1-1 έμεινε, με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο και έτσι όπως ήρθε να μην δυσαρεστεί και καμία από τις δύο ομάδες.

Οι συνθέσεις:

Νότια Αφρική: Κούνε, Γκάξα, Μοκοένα, Τσαμπαλάλα, Μφέλα, Πιενάρ (83' Πάρκερ), Μοντίσε, Λετσολονγιάνε, Ντικγκατσόι, Τσβάλα (46' Μασιλέλε), Κουμάλο

Μεξικό: Πέρεζ, Ροντρίγκεζ, Σαλσίδο, Μάρκεζ, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο (73' Ερνάντεζ), Βέλα (69' Μπλάνκο), Αγκουιλάρ (55' Γκουαρδάδο), Χουάρεζ, Τζιοβάνι

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις