Αποζημιώσεις 20 δισ. δολ. από την BP

Για τον Κόλπο του Μεξικού
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 22:34
UPD:22:36

A- A A+

Στη δημιουργία ενός ταμείου με κεφάλαιο 20 δισ. δολαρίων, μέσω του οποίου θα καλυφθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, συμφώνησε η BP, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τα στελέχη της πετρελαϊκής εταιρείας, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι τα χρήματα θα τοποθετηθούν τρίτη πλευρά, στην οποία θα ανατεθεί και η διαχείριση του ταμείου. Διευκρίνισε δε ότι το ποσό των 20 δισ. δολαρίων δεν θεωρείται πλαφόν ως προς τις υποχρεώσεις της εταιρείας.

«Οι υποχρεώσεις της ΒΡ γι΄αυτή την κηλίδα είναι σημαντικές», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η εταιρεία είναι ισχυρή και βιώσιμη.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η ΒΡ θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στον Κόλπο του Μεξικού και στον αμερικανικό λαό», επεσήμανε ο κ. Ομπάμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της πετρελαϊκής εταιρείαςζήτησε συγγνώμη από τον αμερικανικό λαό για την καταστροφική πετρελαιοκηλίδα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα δώσει φέτος μερίσματα στους μετόχους της.

Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρόεδρος της ΒΡ, Καρλ-Χέντρικ Σβάνμπεργκ δεσμεύθηκε ότι θα φροντίσει τους πολίτες που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα και θα αποκαταστήσει τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή