Κοντά στην πρόκριση το Μεξικό

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 00:57
UPD:12:42

A- A A+

Οι Χερνάντεζ (64') και Μπλάνκο (79' πεν.) έδωσαν στο Μεξικό τη νίκη με 2-0 επί της θλιβερής Γαλλίας -που βυθίζεται όπως το 2002- και ουσιαστικά την πρόκριση για τους «16»! Πάλι πάγκο ο Σισέ.

Η νίκη ήταν μονόδρομος και για τις δύο ομάδες αλλά μόνο το Μεξικό έδειξε να το αντιλαμβάνεται. Η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε πήρε από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης και επιδίωξε να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα έδινε σαφές ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν από τα πρώτα λεπτά, με τους Βέλα (τραυματίστηκε στη συνέχεια και αντικαταστάθηκε στο 32' από τον Μπαρέρα) και Φράνκο, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια και του Σαλσίδο.

Ανεβαίνοντας συχνά από τα αριστερά προκαλούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, προσφέροντας έτσι ακόμη έναν τρόπο στην ομάδα του για να απειλεί τη Γαλλία. Μια Γαλλία που δεν έδειχνε ούτε στο ελάχιστο βελτιωμένη σε σχέση με τον πρώτο της αγώνα, κόντρα στην Ουρουγουάη. Ο Ριμπερί ήταν μπλοκαρισμένος, ο Ανελκά στατικός, παίκτες από τα άκρα δεν έμπαιναν στην περιοχή του Πέρεζ κι έτσι ήταν φυσιολογικό οι τρικολόρ να μην απειλούν καθόλου.

Η ομάδα του Ντομενέκ δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα όταν την είχε στην κατοχή της κι έτσι μάλλον ικανοποιημένη ήταν στο τέλος του ημιχρόνου, από το 0-0.

Η... φυσιολογική νίκη για Μεξικό

Στην ανάπαυλα ο Ντομενέκ προχώρησε στην πρώτη αλλαγή για τη Γαλλία, με τον Ζινιάκ να παίρνει τη θέση του Ανελκά. Η εικόνα των τρικολόρ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έδωσε την εντύπωση ότι θα χτυπούσαν το ματς, αλλά τελικά ήταν μια... αναλαμπή. Οι Γάλλοι δεν είχαν αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα το Μεξικό να ελέγχει πάντα την κατάσταση.

Το παιχνίδι ήταν στα μέτρα των παικτών του Αγκίρε, οι οποίοι ήταν πιο οργανωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν». Η είσοδος στο ματς των Χερνάντεζ και Μπλάνκο αντί των Χουάρεζ και Φράνκο αντίστοιχα έδωσε κι άλλη ώθηση στους Μεξικάνους και στο 64' έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, με το γκολ του Χερνάντεζ μετά την υπέροχη μπαλιά του Μάρκεζ.

Οι Γάλλοι τα είχαν χαμένα, η αντικατάσταση του Γκοβού από τον Βαλμπουένα δε βοήθησε και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού ήταν πιο πιθανό το 0-2, σε μια από τις αντεπιθέσεις των Μεξικάνων. Όπως κι έγινε στο 79' με την εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο, μετά την ανατροπή του Μπαρέρα από τον Αμπιντάλ.

Τα πάντα είχαν κριθεί, ο Ντομενέκ είχε επί ώρα τον Ανρί για... ζέσταμα και τελικά ελπίζει πλέον σε ένα θαύμα για να είναι στους «16», τη στιγμή που το Μεξικό θέλει μία ισοπαλία κόντρα στην Ουρουγουάη. Η οποία, επίσης βολεύεται με το «Χ»...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκοβού (69' Βαλμπουένα), Εβρά, Τουλαλάν, Μαλουντά, Ντιαμπί, Ανελκά (46' Ζινιάκ)

Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρεζ, Ροντρίγκεζ, Σαλσίδο, Μάρκεζ, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο (62' Μπλάνκο), Βέλα (32' Μπαρέρα), Μορένο, Χουάρεζ (55' Χερνάντεζ), Ντος Σάντος.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις