«Ρομάντζο τέλος» για την εθνική Γαλλίας

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 13:09

A- A A+

Η ανταρσία των παικτών και ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από τη δεύτερη φάση του Μουντιάλ άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα στη φήμη της εθνικής Γαλλίας, η οποία είχε γίνει γνωστή για τη ρομαντική προσέγγιση των παικτών της στο ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει τίποτα το ευγενές στο ξεσήκωμα των Γάλλων παικτών μετά την αποβολή του συμπαίκτη τους, Νικολά Ανέλκα, από την ομάδα λόγω του προσβλητικού τρόπου με τον οποίο μίλησε στον προπονητή, Ραϊμόν Ντομενέκ.

Το επεισόδιο αυτό δεν θύμιζε σε τίποτα τις συναρπαστικές κινήσεις, τα μαγικά κόλπα του κέντρου ή την αυτοπεποίθηση που χαρακτήριζαν την εθνική Γαλλίας –δεν ήταν παρά μια σύγκρουση με τον προπονητή που είχε εξαγριωθεί με την ανικανότητα να των παικτών του να ανατρέψουν το κλίμα της πληγωμένης τους περηφάνιας.

Παρότι αυτό που ήθελαν απεγνωσμένα ήταν να μην επαναλάβουν την απογοητευτική εμφάνιση στο Euro του 2008, τελικώς οι Γάλλοι παίκτες έδειξαν μια πολύ χειρότερη εικόνα στο γήπεδο, η οποία αμαυρώθηκε ακόμη περισσότερο μετά το σκάνδαλο στο εσωτερικό της ομάδας.

Η αναζήτηση ταλέντων αντάξιων του ένδοξου παρελθόντος των «τρικολόρ» είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνει η διοίκηση της εθνικής Γαλλίας. Επειγόντως, όμως, θα πρέπει να δοθεί απάντηση και στο ερώτημα «σε ποιον ανήκει η γαλλική ομάδα», καθώς και τι σημαίνει να φορά κανείς τα μπλε χρώματα της εθνικής Γαλλίας.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις