«Πρωτοφανής» συνεργασία με Γερμανία

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 16:08
UPD:16:14

O Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Wolf-Ruthart Born συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

A- A A+

Για πρωτοφανή συνεργασία Ελλάδος - Γερμανίας εκανε λόγο ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Wolf-Ruthart Born σε δηλώσεις του μετά το τέλος των διμερών διαβουλεύσων στο υπουργείο Εξωτερικών. Για στενή συνεργασία και διάλογο μεταξύ των οικονομικών φορέων των δύο χωρών, με έμφαση στο θέμα των επενδύσεων, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.

Όπως είπε ο Γερμανός ΥΦΥΠΕΞ, στις σημερινές διαβουλεύσεις συμμετείχαν δέκα τουλάχιστον υπουργεία από γερμανικής πλευράς. Πραγματικά , υπογράμμισε, πρόκειται για μία πρωτοφανή συνεργασία γιατί, όπως εξήγησε, αφορά όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, το σχολικό σύστημα, την ενέργεια, τις επιστήμες, το περιβάλλον και κυρίως την ιδιωτική πρωτοβουλία, το οποίο -όπως επεσήμανε- θα πρέπει να ενισχυθεί μέσα από ένα ειδικό ταμείο που θα ενισχύεται διμερώς.

Γι αυτό ακριβώς θέλουμε να προχωρήσουμε τάχιστα, κατέληξε ο κ. Βorn, ούτως ώστε ως το τέλος του χρόνου να έχουμε πραγματικά διαρθρωτικές αλλαγές και συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως θα υπάρξει στενή συνεργασία και διάλογος μεταξύ των οικονομικών φορέων των δύο χωρών, με έμφαση στο θέμα των επενδύσεων, αλλά και τη δημιουργία Ελληνικού Ταμείου Αναπτύξεως, όπου η Γερμανία θα παρέχει πολύ σημαντική τεχνογνωσία.

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, για την προώθηση της συνεργασίας στους διάφορους επιμέρους τομείς θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις και επαφές μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων ξεχωριστά, ενώ τα δύο υπουργεία Εξωτερικών θα παρακολουθούν την πορεία και την υλοποίηση όλων αυτών των προγραμμάτων.

Γνωστοποίησε επίσης ότι κ. Born ήδη έκανε την πρόταση για μία επόμενη συνάντηση μέχρι το τέλος του χρόνου στη Γερμανία προκειμένου να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων.

«Η συνεργασία με τη Γερμανία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, όχι μόνο για συμβολικούς λόγους. Μέσω αυτής η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την πλήρη στήριξή της στην Ελλάδα - ένα δείγμα εμπιστοσύνης και ένδειξης αξιοπιστίας της χώρας μας», επεσήμανε ο κ. Δρούτσας και καταλήγοντας χαρακτήρισε σημαντικό στην παρούσα συγκυρία να δίδονται μηνύματα στήριξης από ευρωπαίους εταίρους υπέρ της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας την ικανοποίηση της Αθήνας για το γεγονός ότι «σε αυτή την προσπάθεια έχουμε στο πλάι μας τη Γερμανία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή