Ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010 13:46
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

A- A A+

Ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό ζητεί ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει τόσο από τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, όσο και από τους τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που, όπως είπε, είχαν το θάρρος της συνείδησής τους και καταψήφισαν το μνημόνιο, αλλά και από τους τέσσερις που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσουν από κοινού αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει, ο κ. Παπανδρέου «προτιμά να περνά το χρόνο του εκτός Ελλάδας, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, αλλά όταν βρίσκεται εδώ δε κάνει τίποτα παραπάνω από το να συντονίζει την κυβερνητική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και να επιτίθεται στην αριστερά».

«Λες και η κοινωνία βουλιάζει όχι εξαιτίας των δικών του καταστροφικών επιλογών, αλλά επειδή γίνονται διαδηλώσεις και απεργίες», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση πως «έχει κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο», σημειώνοντας πως «αντισυνταγματικό έκρινε το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον νόμο περί εργασιακής ανασφάλειας, αντισυνταγματικό λέει η Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου το προεδρικό διάταγμα που τώρα θα γίνει τροπολογία, αντισυνταγματικές λένε οι δικαστικοί και το ελεγκτικό συνέδριο, τουλάχιστον πέντε διατάξεις του ασφαλιστικού».

«Είναι προφανές ότι η προώθηση των μέτρων που απαιτούνται από το περίφημο μνημόνιο, προσκρούει πλέον στους δημοκρατικούς θεσμούς», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, επεσήμανε την ανάγκη «να προχωρήσουμε άμεσα σε μια επανεκκίνηση της λειτουργίας, της δράσης, της παρέμβασης του συμμαχικού σχήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «ο ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικό σχήμα δε μπορεί παρά να είναι πλατύ, ανοιχτό πολυσυλλεκτικό. Όχι μαζικός χώρος των συνιστωσών, όχι σχήμα ιδεολογικής καθαρότητας, αλλά πολιτικής ενότητας των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Υποστήριξε δε ότι χρειάζεται αποσαφήνιση και επικαιροποίηση του πολιτικού πλαισίου λειτουργίας του σχήματος, αλλά και ένα πρόγραμμα δράσεων και πολιτικής εξόρμησης σε όλη τη χώρα με στόχους την απεμπλοκή από το μηχανισμό στήριξης, τη ματαίωση των κυβερνητικών στοχεύσεων στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά και τη δράση στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αναγνώρισε εξάλλου ότι υπάρχουν διαφορετικοί, σε αρκετά μεγάλο βαθμό και αν όχι ανταγωνιστικοί σχεδιασμοί, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει ως πεδίο ανταγωνισμού επί της ιδεολογικής καθαρότητας. Ούτε χωράει ανταγωνιστικά μεταξύ τους πολιτικά σχέδια».

Τόνισε πως κανείς δεν περισσεύει και ότι η ενότητα της Αριστεράς πρέπει να προχωρήσει. «Στην πράξη θα φανεί αν όλοι το εννοούν. Διότι ορισμένοι επιμένουν να θέτουν εαυτούς εκτός του εγχειρήματος ή έστω εντός εκτός και επι τα αυτά. Οι κοινωνικές διεργασίες, οι κοινωνικοί αγώνες δε πρόκειται να τους περιμένουν να αποφασίσουν. Και εμείς δε πρόκειται να ταλαντευτούμε ούτε στιγμή», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή