ΓΣΕΕ: Νέα γενική απεργία στις 8 Ιουλίου

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 19:22
UPD:02/07/2010 09:20
A- A A+

Την προκήρυξη νέας 24ωρης γενικής απεργίας την Πέμπτη 8 Ιουλίου ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και επαναλαμβάνει ότι δε θα δεχθεί καμία ρύθμιση που οδηγεί εκ νέου σε άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Απαιτεί δε να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών, να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ.

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί ακόμη την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με στόχο τη διαφύλαξη του θεσμού, τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις, οι οποίες στην παρούσα φάση θα δώσουν ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους.

Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων και συλλαλητηρίου στα πλαίσια της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης 2010.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή