Στα ημιτελικά η Ισπανία

Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010 23:24
UPD:04/07/2010 11:38

A- A A+

Με σκόρερ τον Νταβίντ Βίγια η Ισπανία επικράτησε της Παραγουάης με 1-0 και προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα λύτρωσε τους φούριας ρόχας επτά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90' με περιπετειώδες πλασέ, αφού για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα έπρεπε να προηγηθούν τρία δοκάρια.

Όλα ξεκίνησαν από εξαιρετική ενέργεια του Ινιέστα, ο οποίος έβγαλε την κατάλληλη στιγμή για τον Πέδρο με τον δεύτερο να κάνει το σουτ στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βιγιάρ. Η μπάλα απομακρύνθηκε ελάχιστα και κατέληξε στα πόδια του Βίγια, ο οποίος με νέο σουτ την έστειλε να χτυπήσει πρώτα στο αριστερό και στη συνέχεια στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Παραγουάης πριν να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας.

Γκολ που ταίριαζε με την εξέλιξη της αναμέτρησης, καθώς παρότι οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες, φαινόταν πως δεν θα σκόραραν ποτέ.

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τα δυο χαμένα πέναλτι, έκαστο για κάθε έναν από τους δυο αντιπάλους.

Το πρώτο το κέρδισε για την Παραγουάη ο Καρντόσο στο 57' και το εκτέλεσε ο ίδιος δυο λεπτά αργότερα, μόνο για να δει τον Κασίγιας να μπλοκάρει πέφτοντας στην αριστερή του αγώνα.

Το επόμενο άνηκε στην Ισπανία και το κέρδισε ο Βίγια σε ανατροπή του από τον Αλκαράς. Ο Τσάμπι Αλόνσο ανέλαβε την εκτέλεση και αρχικά σκόραρε, αλλά ο διαιτητής σκόραρε επανάληψη γιατί κάποιοι παίκτες της Ισπανίας μπήκαν πριν το χτύπημα στη μικρή περιοχή.

Στη δεύτερη εκτέλεση στο 62' ο Αλόνσο ξανά έδειξε να μην έχει μεγάλη ψυχραιμία και ο Βιγιάρ μάντεψε σωστά, διώχνοντας τη μπάλα στα αριστερά του.

Η μπάλα είχε μπει ακόμα μια φορά στα δίχτυα, αλλά και πάλι το γκολ είχε ακυρωθεί. Ήταν στο 40', όταν ο Νέλσον Βαλντέζ σκόραρε μετά από σέντρα του Σαντάνα, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ίδιος μπορεί να μην ήταν ακάλυπτος, όμως ο Καρντόσο που συμμετείχε στη φάση βρισκόταν σε επιλήψιμη θέση και σωστά το γκολ δεν μέτρησε.

Οι συνθέσεις:

Παραγουάη (Ζεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Βερόν, Μορέλ, Καρδόζο, Μπαρέτο (64Ά Βέρα), Σαντάνα, Ντα Σίλβα, Κάσερες (84Ά Μπάριος), Ριβέρος, Βαλντέζ (72Ά Σάντα Κρουζ), Αλκαράζ

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ (84 Μαρτσένα), Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι, Τόρες (56Ά Φάμπρεγας), Καπντεβίλα, Αλόνσο (75Ά Πέδρο), Ράμος, Μπουσκέτς

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις