Πανηγυρική πρόκριση για Γερμανία

Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010 18:54
UPD:04/07/2010 11:38

A- A A+

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση η Γερμανία συνέτριψε μετά την Αγγλία και την Αργεντινή, με 4-0, και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ παίζοντας συγκροτημένα και με πλάνο καθ' όλη τη διάρκεια του 90λέπτου έφτασαν στη νίκη πιο εύκολα απ' ότι ίσως φαντάζονταν και οι πιο φανατικοί των θαυμαστών τους, καθώς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ από το 3ο μόλις λεπτό και από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν έχασαν ποτέ την κυριαρχία τους.

Αντίθετα η Αργεντινή των Μαραντόνα και Μέσι απογοήτευσε, πέφτοντας σε όλες τις παγίδες των Γερμανών και μη καταφέρνοντας να βγάλει ούτε μια μεγάλη φάση σε όλο το ματς.

Η καλή μέρα για τα «πάντσερ» φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα είχαν καταφέρει να ανοίξουν λογαριασμό με τον τρομερό νεαρό της Μπάγερν Μονάχου, τον Τόμας Μίλερ. Ο 20χρονος επιθετικός, που ταλαιπώρησε όσο τίποτα την άμυνα της Αργεντινής στο Γκριν Πόιντ Στέντιουμ του Κέιπ Τάουν, με κεφαλιά μετά από έξυπνο φάουλ του Σεμπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και πολύ γρήγορα έβαλε στη θέση του οδηγού την ομάδα του για να κάνει το παιχνίδι που εκείνη ξέρει καλύτερα.

Αγχωμένη η Αργεντινή πίεσε στο επόμενο διάστημα και πήρε την κατοχή της μπάλας, την ώρα που οι Γερμανοί περίμενα -όπως και με τους ¶γγλους- για να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα, όμως, δεν φάνηκαν να έχουν κάποιο πλάνο του τι θα γινόταν, εφόσον βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

Με σεντρούλες, παιχνίδι στο οποίο δεν είναι συνηθισμένοι, και μακρινά σουτ προσπάθησαν να διασπάσουν την συμπαγή άμυνα των αντιπάλων τους, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Καλύτερή τους στιγμή ένα γκολ του Ιγκουαΐν, που σωστά όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη οι «αλμπισελέστε» φάνηκαν να έχουν βγει πιο αποφασισμένοι από τα αποδυτήρια, αλλά μετά από ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και έριξαν στροφές. Σε εκείνο το σημείο η Γερμανία κατάλαβε πως είχε την χρυσή της ευκαιρία, βγήκε μπροστά και σε διάστημα δέκα λεπτών σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αρχικά στο 68' με τον Κλόζε έκανε το 2-0 (το μισό γκολ ανήκει στον Μίλερ που με επιμονή έβγαλε στον Ποντόλσκι και εκείνος στον σκόρερ) και έξι λεπτά αργότερα έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον Φρίντριχ, ο ποίος ολοκλήρωσε εξαίρετη ενέργεια του Σβαϊσντάιγκερ.

Οι Αργεντινοί ούτε που κατάλαβαν τι τους χτύπησε και η εικόνα τους στο γήπεδο έβγαζε αντιδράσεις μικρής ομάδας. Ο Μαραντόνα από τον πάγκο επέμεινε στις εμμονές του, περνώντας στο παιχνίδι τον Παστόρε στο 2-0, ενώ ξέχασε για το τέλος τον Αγουέρο. Για τον Μιλίτο ούτε λόγος να γίνεται.

Οι Γερμανοί άλλο που δεν ήθελαν. Συνέχισαν να κάνουν ότι ήθελαν και στο 89' έφτασαν και στο 4-0 με τον Κλόζε (ο οποίος πλέον έχει 14 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα και 52 σε 100 συμμετοχές με τη νασιονάλμανσαφτ). Και αν μάλιστα ο Ουζμπέκος διαιτητής Ιρμάτοφ δεν έδινε μόλις ένα λεπτό καθυστερήσεις, ίσως το σκορ να ήταν ακόμα πιο ευρύ.

Πάντως, τη μόνη της ευκαιρία η Αργεντινή την έκανε στο 91' Ήταν ένα σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή, που κατέληξε με ασφάλεια στην αγκαλιά του Νόιερ. Έτσι όμως ομάδα που θέλει να λέγεται φαβορί, δεν πάει πουθενά.

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι (70' Παστόρε), Ντεμιτσέλις, Μπουρντίσο, Χέινσε, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες, Ντι Μαρία (75' Αγκουέρο), Μέσι, Τέβες, Ντι Μαρία

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ (72' Μάρσελ Γιάνσεν), Κεντίρα (77' Κρόος), Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ, Τόμας Μίλερ (84' Τροχόβσκι), Ποντόλσκι, Κλόζε

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις