Γ. Καρατζαφέρης: Βολική η τρόικα για το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 16:50
UPD:08/07/2010 08:54
EUROKINISSI /ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κατηγορώντας την ότι «περνάει αυτά που θέλει χρησιμοποιώντας την τρόικα».

«Το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην φανεί ότι παίρνει σκληρές αποφάσεις που θα επιβαρύνουν τον λαό, τα ρίχνει στην τρόικα και αφήνει να φανεί ότι εκείνη είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των μέτρων. Με άλλα λόγια περνάει αυτά που θέλει χρησιμοποιώντας την τρόικα. Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής δημοσίευμα της ''Απογευματινής'' το 1997 που δείχνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό με πρωτοσέλιδο τίτλο: ''σύνταξη στα 67'' και το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που φέρνετε προς ψήφιση τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επέρριψε δε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πως «από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα φόρτωσαν την χώρα με χρέη. Το έλλειμμα που είχε η Ελλάδα από την εποχή του Καποδίστρια και τους πολέμους που ακολούθησαν μέχρι το 1990 ήταν περίπου στα 130 δις. Και αυτό το έλλειμμα διπλασιάστηκε στα 5,5 χρόνια πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή. Ο Καραμανλής όταν κατάλαβε τι θα ερχόταν, έφυγε».

Υποστήριξε ακόμη ότι «τότε που υπογράψαμε το μνημόνιο δεν γινόταν αλλιώς, έπρεπε να βρεθούν τα χρήματα για να μην πτώχευε την επόμενη μέρα η χώρα. Σήμερα η λύση να βγούμε από την Τρόικα είναι αυτή που πρότεινα πριν 15 ημέρες και χαίρομαι που υιοθετήθηκε και από τον κ. Σαμαρά στο συνέδριό του».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, «υπάρχουν τρόποι να βρεθούν κεφάλαια όπως έγινε από την Ρωσία από την οποία μας έγινε πρόταση συνεργασίας, από την Κίνα που κάποιοι ήθελαν να τους πετάξουμε έξω».

«Ακόμα και εγώ σας είχα φέρει τον Υπ. Εξωτερικών χώρας της Μ. Ανατολής που έδινε 10 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,5% για 10 χρόνια και αδιαφορήσατε», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή