Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 18:42
UPD:19:16
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι με το νομοσχέδιο αυτό «έρχεται να θεσμοθετήσει την κοινωνική βαρβαρότητα». Ζήτησε δε να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε το ασφαλιστικό να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Σημείωσε δε εμφατικά ότι το πιο οξύμωρο είναι η κυβέρνηση υπερασπίζεται πολλές από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις ως αναγκαίες και κοινωνικά δίκαιες αλλαγές και πρόσθεσε: «αναρωτιέμαι πόσο βαθιά είναι η ιδεολογική σας μετάλλαξη...πόση απόσταση μπορεί να έχει ο σοσιαλισμός από τη βαρβαρότητα».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο στόχαστρο βρέθηκαν και οι κυβερνήσεις της ΝΔ, οι οποίες, όπως υποστήριξε, μαζί με εκείνες του ΠΑΣΟΚ «μάδησαν το ασφαλιστικό σύστημα».

«Θα καταγραφείτε ως η κυβέρνηση και ο υπουργός που διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα.

Αναφέρθηκε δε και στο θέμα της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου επικαλούμενος τις γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή