Κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού για το Δημόσιο

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 08:57
UPD:14:13

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι τον Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

A- A A+

Αντιδράσεων συνέχεια από σήμερα για το ασφαλιστικό, εν όψει της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο την Πέμπτη, η συζήτηση του οποίου ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο.

Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει -μεταξύ αυτών ασφάλιση από το 2011 των νεοδιοριζόμενων στο ΙΚΑ- οδηγούν για ακόμη μία φορά τα συνδικάτα σε κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα την πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι τον Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν από σήμερα, καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ προχώρησε στις 10.00 σε τρίωρη συμβολική κατάληψη των δημαρχείων της χώρας.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού για το Δημόσιο προχώρησαν στις 2 μ.μ. στο πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) και δικαστές και εισαγγελείς από τρεις δικαστικές ενώσεις.

Όπως αναφέρουν, η συγκέντρωση πραγματοποιείται καθώς, το ασφαλιστικό εντάσσει τους δικαστές στο ΙΚΑ , καταργούνται οι ασφαλιστικές δικλείδες της ανεξαρτησίας τους, επιδεινώνονται οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στην χώρα μας (μη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και υπαλλήλων, κ.ά.) και οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν στέργουν σε διάλογο.

Την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού θα πραγματοποιήσουν στην πλατεία Συντάγματος ένστολοι, οι αστυνομικοί.

Επίσης για την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί από την ΠΟΠΟΚΠ:

α) ώρα 7.30-9.00πμ, συμβολική κατάληψη των υπηρεσιών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (Όθωνος 10 Σύνταγμα)

και

β) ώρα 12.00-13.00 μμ, συμβολική κατάληψη των υπηρεσιών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ-ΤΕΑΥΕΚ Ευαγγελιστρίας 5 Καλλιθέα).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή