Μαζικό «όχι» στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου

ΑΔΕΔΥ: Ο αγώνας θα συνεχιστεί
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 12:53
UPD:15:34

A- A A+

Με τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και την επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ ενάντια στο ασφαλιστικό ν/σ του Δημοσίου, το οποίο ψηφίζεται σήμερα και επί των άρθρων.

Το σχετικό νομοσχέδιο έγινε χθες δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής, σε σύνολο 289 ψηφισάντων «ναι» είπαν 157 βουλευτές, «όχι» 129, ενώ παρών δηλωσαν τρεις βουλευτές http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1843008 .

Η σημερινή ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και θα πραγματοποιηθεί νωρίς το απόγευμα στη Βουλή. .

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα το οποίο επιδόθηκε στη Βουλή, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι ο αγώνας «ενάντια στις αντιασφαλιστικές επιλογές και τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι διαρκείας» και προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση και πορεία στη Δ.Ε.Θ. και κήρυξη νέας απεργίας.

Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση «μπροστά στο στόχο της να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα περιφρονεί το Σύνταγμα και τις Δ.Σ.Ε., αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έχουν κρίνει τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές».

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου σήμερα ο δημόσιος τομέας κατεβάσε ρολά, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ.

Σπ. Παπασπύρος: Στο τέλος θα δικαιωθούμε

Σπ. Παπασπύρος: Στο τέλος θα δικαιωθούμε

Στην κινητοποίηση μετείχαν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και υπουργεία, δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Προβλήματα παρατηρηθηκαν από τις 11.00 έως τις 15.00 και στις εναέριες συγκοινωνίες, καθώς, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, σε τροποποιήσεις του προγράμματος πτήσεων προχώρησαν τόσο η Aegean Airlines όσο και η Olympic Air.

ΛΑ.Ο.Σ.: Κάποιοι να πάρουν το μήνυμα

«Ορισμένα συνθήματα κάποιων ομάδων από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ τα οποία απευθύνονταν στον Πρωθυπουργό προδιαθέτουν για "λαϊκή εξέγερση". Κάποιοι πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά το μήνυμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή