Γ. Καρατζαφέρης: Δολοφονήθηκε η ίδια η δημοσιογραφία

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 11:56

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ήταν ένα κτύπημα στην ελεύθερη δημοσιογραφία που σκοπό έχει να εκφοβίσει και να λειτουργήσει αντανακλαστικά φιμώνοντας τους δημοσιογράφους.

A- A A+

«Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στο ρ/σ Θέμα 9.89 για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Η δολοφονία του, υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ένας εκφοβισμός, ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ήταν ένα κτύπημα στην ελεύθερη δημοσιογραφία που σκοπό έχει να εκφοβίσει και να λειτουργήσει αντανακλαστικά φιμώνοντας τους δημοσιογράφους. Η Πολιτεία, εκτίμησε, έχει το δικό της κομμάτι ευθύνης που δεν θωρακίζει την δημοσιογραφία και δεν δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες προστασίας.

«Τα σκάνδαλα όσο μεγαλύτερα είναι τόσο μεγαλύτερα όπλα έχουν. Ο Σωκράτης έκανε πρωταθλητισμό, ήταν ένας δημοσιογράφος με θάρρος που λειτουργούσε πάντα στο κόκκινο. Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Προτεινόμενα για εσάς