Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 11:56

Γ. Καρατζαφέρης: Δολοφονήθηκε η ίδια η δημοσιογραφία

Δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια. «Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη».

«Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στο ρ/σ Θέμα 9.89 για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Η δολοφονία του, υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ένας εκφοβισμός, ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ήταν ένα κτύπημα στην ελεύθερη δημοσιογραφία που σκοπό έχει να εκφοβίσει και να λειτουργήσει αντανακλαστικά φιμώνοντας τους δημοσιογράφους. Η Πολιτεία, εκτίμησε, έχει το δικό της κομμάτι ευθύνης που δεν θωρακίζει την δημοσιογραφία και δεν δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες προστασίας.

«Τα σκάνδαλα όσο μεγαλύτερα είναι τόσο μεγαλύτερα όπλα έχουν. Ο Σωκράτης έκανε πρωταθλητισμό, ήταν ένας δημοσιογράφος με θάρρος που λειτουργούσε πάντα στο κόκκινο. Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..