ΝΔ: Ύποπτος ο χρόνος ανακοίνωσης των μεταρρυθμίσεων στις μεταφορές

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 19:43
A- A A+

Ύποπτο και ακατάλληλο χαρακτήρισε ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης το χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να προωθήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις στο τομέα των μεταφορών.

«Στην καρδιά του καλοκαιριού, ελάχιστες μέρες πριν κλείσει η Βουλή, με συζητήσεις με ενδιαφερόμενους κλάδους που είτε δεν οδηγούν πουθενά, είτε έχουν παρελκυστικό χαρακτήρα, η Κυβέρνηση οξύνει, αντί να επιλύσει προβλήματα», επισημαίνει ο τομεάρχης της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγει η κυβέρνηση να προωθήσει σημαντικά μεταρρυθμιστικά εγχειρήματα θολώνει παρά ξεδιαλύνει το τοπίο.

Χαρακτηρίζει δε σημαντικό μεταρρυθμιστικό πρόταγμα την απελευθέρωση της αγοράς των οδικών μεταφορών, για την οποία –όπως τονίζει- απαιτείται συστηματική δουλειά των υπηρεσιών του υπουργείου, ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς του κλάδου, αλλά και διαπραγμάτευση με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Κατηγορεί τέλος την κυβέρνηση ότι χειρίζεται την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τρόπο που δείχνει ότι στοχεύει περισσότερο στη δική της καλύτερη επικοινωνία και όχι σε μια πιο ισχυρή και υγιή οικονομία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή