Διεθνής καταδίκη της εκτέλεσης Γάλλου ομήρου από την Αλ Κάιντα

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 21:12
A- A A+

Την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου Μισέλ Ζερμανό από τους απαγωγείς του, τους ισλαμιστές του δικτύου της Αλ Κάιντα του Μάγρεμπ, καταδίκασαν η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απεχθή δολοφονία», σημειώνεται σε ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι συναντώνται στις Βρυξέλλες, και προστίθεται ότι «η υποβάθμιση της κατάστασης στην υποσαχάρια ζώνη αποτελεί πρόκληση για την ασφάλεια, που είναι κρίσιμη για την περιοχή».

Στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου ως απεχθή και δειλή ενέργεια και διακήρυξε ότι οι αμερικανικές αρχές θα συνδράμουν τη γαλλική κυβέρνηση για την υπόθεση αυτή.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος χαρακτήρισε απεχθή και κατακριτέα την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου και υπογράμμισε ότι η ενέργεια αυτή καταδεικνύει την ανάγκη να εξουδετερωθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην υποσαχάρεια περιοχή.

Την εκτέλεση του ομήρου ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ, Αμπού Μουσάμπ Αμπντέλ Ουαντούντ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή