Τα γερμανικά ΜΜΕ για την απεργία

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 12:57

«Απεργία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων έχει οδηγήσει σε χαοτικές καταστάσεις στα πρατήρια καυσίμων της Ελλάδας. Οι απεργίες γίνονται την εβδομάδα που οι περισσότεροι Έλληνες φεύγουν για διακοπές», γράφει το FAZ.NET.

A- A A+

«Χωρίς καύσιμα οι τουρίστες», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Focus και κάνει λόγο για «χαριστική βολή στον ήδη λαβωμένο ελληνικό τουρισμό».

«Εξαιτίας της απεργίας, η βενζίνη τελειώνει στα πρατήρια. Η κατάσταση είναι άσχημη και για τους τουρίστες καθώς πολλοί, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, έχουν ξεμείνει με τα τροχόσπιτά τους», συμπληρώνεται στην ιστοσελίδα.

«Απεργία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων έχει οδηγήσει σε χαοτικές καταστάσεις στα πρατήρια καυσίμων της Ελλάδας. Οι απεργίες γίνονται την εβδομάδα που οι περισσότεροι Έλληνες φεύγουν για διακοπές», γράφει το FAZ.NET. «Συνολικά 30.000 οδηγοί και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων βενζίνης απεργούν στην Ελλάδα κατά της εφαρμογής του κανονισμού της ΕΕ για την κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων. Μια άδεια κοστίζει ανάλογα με τα κυβικά του βυτιοφόρου από 100.000 μέχρι και 300.000 ευρώ. Οι άδειες είναι εδώ και περίπου 40 χρόνια «κλειστές». Γι’ αυτό ανεβαίνουν συνεχώς οι τιμές τους», αναφέρει η Süddeutsche.de.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή