Θεσσαλονίκη: Με το σταγονόμετρο ο εφοδιασμός της αγοράς

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 17:45
A- A A+

Με το σταγονόμετρο γίνεται ο εφοδιασμός των πρατηρίων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Από τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης επιτρέπεται να φορτώνουν ημερησίως μόνο δύο βυτιοφόρα, 30.000 λίτρων έκαστο, για κάθε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών.

Από αύριο, επίσης, οι απεργοί θα επιτρέψουν τον εφοδιασμό -με 3.000 λίτρα βενζίνης- των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που μέχρι σήμερα έπαιρναν καύσιμα από τις αποθήκες της ελληνικής αστυνομίας στο Ντεπό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης Μακεδονίας-Θράκης, Γιάννης Γιαβρίδης, επεσήμανε ότι σήμερα τουλάχιστον επιτρέπεται η ομαλή φόρτωση των βυτιοφόρων, που μεταφέρουν καύσιμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ώστε να μην παρακωλύονται οι μετακινήσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Ευχαριστήρια επιστολή για τη συγκεκριμένη κίνηση έστειλε στον κ. Γιαβρίδη ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Ευχαριστούμε που μετά τις παρεμβάσεις της νομαρχίας (σ.σ. τις επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς), φροντίσατε ως πρόεδρος του σωματείου για την ομαλή τροφοδοσία με καύσιμα του αεροδρομίου. Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία σας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας του κλάδου», σημειώνεται στην επιστολή.

Ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ακόμη ότι κατανοεί τα αιτήματα των απεργών και θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου του κλάδου με την κυβέρνηση στις επόμενες ώρες.

Ηδη, ωστόσο, σημειώνονται οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων, που είχαν γίνει για το Σαββατοκύριακο, σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Πιερίας, καθώς οι τουρίστες δεν μπορούν να μετακινηθούν οδικώς προς τον τόπο των διακοπών τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή