Δ. Ρέππας: Aποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συνέχεια οι απεργοί

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 19:39
UPD:19:43
A- A A+

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απελευθέρωση των οδικών μεταφορών εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μετά την απόφαση των μεταφορέων για συνέχιση της απεργίας τους, παρά την πολιτική επίταξη.΄

«Από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε ουσιαστικό διάλογο με τους ιδιοκτήτες μεταφορείς που έχουν λάβει άδεια από το κράτος, προκειμένου να εκτελούν μια δημόσια υπηρεσία. Διατυπώσαμε ουσιαστικές και θετικές προτάσεις. Εξαντλήσαμε κάθε όριο καλής πίστης. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα, προκειμένου να συμφωνήσουμε στο πως θα πάμε σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Ρέππας.

Όπως εξήγησε, μεταξύ των άλλων, διατυπώθηκαν προτάσεις για φορολογικές ρυθμίσεις με τις οποίες επιτευχθεί η απόσβεση της αξίας των αδειών που κατέχουν οι ιδιοκτήτες, προτάσεις για αναπτυξιακά κίνητρα και επιδοτήσεις, που θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξη των μεταφορέων επαγγελματιών σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα, καθώς και την πρόταση για χορήγηση δωρεάν μίας ακόμη άδειας.

«Συναντήσαμε όμως δυστυχώς την άρνηση και μόνο, με πολλά υβριστικά συνθήματα», τόνισε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως «η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη. Η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη. Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Και αυτοί που έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το ελληνικό κράτος ας την αναλάβουν έστω και αυτήν τη στιγμή. Αλλιώς, είναι και παραμένουν οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συνέχεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή