Νέα προειδοποίηση Μπους, Μπλερ στον Σαντάμ Χουσεϊν

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2002 13:15
A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ απηύθυναν σήμερα από την Πράγα νέα προειδοποίηση προς τον Σαντάμ Χουσεϊν, απειλώντας τον με προσφυγή στη στρατιωτική βία, εάν δεν εγκαταλείψει τα όπλα μαζικής καταστροφής.

«Η πρώτη μας επιλογή είναι να μην προσφύγουμε στη στρατιωτική βία, αλλά εάν αποφασίσει να μην αφοπλισθεί, θα συνεργασθούμε στενά με τους πιό κοντινούς μας φίλους, ο κοντινότερος είναι η Βρετανία, και θα τον αφοπλίσουμε», είπε ο Τζωρτζ Μπους πριν από τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε με ειρηνικό τρόπο, εάν ο Σαντάμ Χουσεϊν αφοπλισθεί, αυτό είναι η προσδοκία μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι στους κόλπους του ΝΑΤΟ υπάρχει αποφασιστικότητα και ομοφωνία για την ανάγκη αφοπλισμού του Ιράκ κατ' εφαρμογήν της απόφασης 1441 του ΟΗΕ. «Με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό εξαρτάται από τον ίδιο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτό να γίνει μέσω των επιθεωρήσεων του ΟΗΕ, αλλά εάν δεν συνεργασθεί με τους επιθεωρητές θα τον αφοπλίσουμε με τη στρατιωτική βία», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή