Συνεδρίαση του συντονιστικού υπό τον Γ. Ραγκούση

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 09:15
UPD:11:56
A- A A+

Συνεδρίασε το πρωί για δεύτερη φορά, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, στο υπουργείο Εσωτερικών, το νέο συντονιστικό όργανο υπό τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη ΔΕΘ.

Την Τετάρτη αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου από την πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού. «Δεν κλήθηκα», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει πολύ σοβαρό ρόλο», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για το θέμα. «...Έχει συγκεκριμένες ευθύνες, επιτηρεί την υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων και φυσικά θα υπάρχουν και άλλες ομάδες, όπως η αναπτυξιακή και πολλές άλλες, στις οποίες θα συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

Όπως είπε, η σύνθεση του οργάνου θα αυξάνεται ή θα περιορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και το αντικείμενο της συζήτησης. Είναι ομάδα σχεδιασμού και ο ρόλος της είναι εξειδικευμένος, διευκρίνισε και διαβεβαίωσε πως δεν αφαιρείται καμία αρμοδιότητα κανενός μέλους της κυβέρνησης.

«Είναι μια ομάδα, τελείως ξεχωριστή από αρμοδιότητες και υπουργούς. Οι υπουργοί, φυσικά, στον τομέα της ευθύνης τους διαμορφώνουν και εκφράζουν και την πολιτική βούληση, όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι, αλλά τη χάραξη αυτής της γενικότερης πολιτικής στρατηγικής και ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα την έχει η ομάδα αυτή, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και τόνισε ότι η συνδιαμόρφωση και η απόφαση από τα συλλογικά όργανα της κυβέρνησης θα γίνεται, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή