Κυκλοφοριακό έμφραγμα από τα φορτηγά ΔΧ

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 10:39
UPD:12:22

A- A A+

Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκαλεί από το πρωί η κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα οχήματά τους στη δεξιά λωρίδα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, και στην Αθηνών - Κορίνθου, στα διόδια Ελευσίνας και στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι, αλλά και στην παραλιακή στο ύψος Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρόθεσή τους είναι να κάνουν πορεία με φορτηγά στο κέντρο της πρωτεύουσας στις 11:00.

Εξαιτίας της κινητοποίησης στην Αθηνών - Λαμίας (Μεταμόρφωση) έχει επηρεαστεί η κυκλοφορία και στην Αττική Οδό, με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές από τον κόμβο της Δουκίσσης Πλακεντίας έως την έξοδο στην εθνική οδό.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δυναμιτίζει την αγορά

«Η κυβέρνηση με την εμμονή της στην επιστράτευση και σε ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές, το οποίο ενισχύει την παράδοση των οδικών μεταφορών σε "καρτέλ" ιδιωτικών, εγχώριων και κυρίως πολυεθνικών, εταιρειών, δυναμιτίζει την αγορά», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν ωφελεί την οικονομία, τους καταναλωτές και την απασχόληση αλλά και εξοντώνει χιλιάδες πολύ μικρούς ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης, που διαθέτουν μια ή και μισή άδεια ενός μικρού φορτηγού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο, να τηρήσει τις υποσχέσεις τού περασμένου Αυγούστου και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους ιδιοκτήτες φορτηγών για εποικοδομητικές συναινετικές ρυθμίσεις που θα ωφελούν την οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση», κατέληξε στη δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή