«Στα μονοπάτια των άστρων»

Μουσική βραδιά στο νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 22:55
UPD:14/09/2010 10:24
A- A A+

Μουσική βραδιά με τίτλο «Στα μονοπάτια των άστρων» διοργανώνει το νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου με αφορμή τη φθινοπωρινή ισημερία.

Η συνθέτις και πιανίστα Αριάδνη Μακίννον-¶ντριου και ο συνθέτης του Πλανηταρίου Τάσος Κατσάρης, θα επενδύσουν με τη μουσική τους εικόνες από το Σύμπαν που θα προβάλλονται στο θόλο του πλανηταρίου.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, με τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία της επιστήμης μΆ έναν συναρπαστικό τρόπο. Οι προσομοιωτές τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας του Πλανηταρίου βασίζονται στον συνδυασμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ισχυρών προβολικών συστημάτων υψηλής ανάλυσης επικουρούμενα από τις εκτενέστατες τράπεζες πληροφοριών σε αστρονομικά θέματα, και όχι μόνο. 12 ειδικοί βιντεοπροβολείς υψηλής ανάλυσης συντελούν στη δημιουργία ενός συναρπαστικού θεάματος που καλύπτει το θόλο-οθόνη με άστρα και αστερισμούς, γαλαξίες, νεφελώματα και πλανήτες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Η είσοδος στην μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη και διαρκεί 40 λεπτά. Για την είσοδο είναι απαραίτητα τα δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να μοιράζονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Προτεινόμενα για εσάς