Ουρές χιλιομέτρων μετά από μπλόκο των ιδιοκτητών ΦΔΧ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 09:14
UPD:10:41

A- A A+

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν νωρίτερα το πρωί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα εξόδου μετά την ενέργεια των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. να βάλουν κάθετα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τα οχήματά τους στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας. Λίγο πριν τις 09:00 ο δρόμος άνοιξε και πάλι, ωστόσο ήδη το μποτιλιάρισμα ήταν μεγάλο.

Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας των Βυτιοφόρων κ. Φάλαρης, δεν επρόκειτο για κλείσιμο της εθνικής οδού, αλλά για αναστάτωση που προκλήθηκε για λίγα λεπτά μέχρις ότου σταθμεύσουν τα οχήματα που ήρθαν από την επαρχία και ενισχύουν τα μπλόκα.

Την Τετάρτη σε σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών απ΄ όλη την Ελλάδα, οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τη βελτιωτική νομοθετική τροποποίηση στην οποία προέβη την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αύξηση της άυλης αξίας των βυτιοφόρων. Όπως υποστήριξαν, η αύξηση αυτή είναι άνευ αντικειμένου, αφού μετά την πάροδο της τριετίας η αξία της άδειας θα μηδενιστεί. Οι ίδιοι ζητούν η αξία της αδείας μετά την πάροδο της μεταβατικής περιόδου να είναι το ένα τρίτο της σημερινής, κάτι που αποκλείει η κυβέρνηση.

Κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάτος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το νομοσχέδιο δεν προχωρά στο άνοιγμα ενός κλειστού επαγγέλματος, αλλά στο κλείσιμο των σπιτιών 130.000 οικογενειών.

Την ίδια απόφαση έλαβαν και οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης της Βόρειας Ελλάδας. Σε σύσκεψη που είχαν το απόγευμα αποφάσισαν ότι τα οχήματα τους θα παραμένουν «ακινητοποιημένα» στον κόμβο της Περιφερειακής, στη διασταύρωση Καλοχωρίου, στο ύψος της Λαχαναγοράς.

Στην απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων ετοιμάζεται να απαντήσει η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, διαμηνύοντας παράλληλα πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος περιλαμβάνει εισαγγελική παρέμβαση, αλλά και το να δοθεί μεταφορικό έργο σε ΙΧ φορτηγά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή