Κατάληψη για τη μεταφορά της ΓΓΚ στο υπ. Εργασίας

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 09:54
UPD:13:56
A- A A+

Σε κατάληψη του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε ο Σύλλογος των εργαζομένων στον τομέα του υπουργείου που ασχολείται με θέματα αγοράς και καταναλωτή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί η γενική γραμματεία Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν να επιδώσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο επισημαίνουν ότι οι δύο γενικές γραμματείες, η γ.γ. Εμπορίου και η γ.γ. Καταναλωτή λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη και η εποπτεία τους δεν μπορεί να είναι σε ξεχωριστά υπουργεία.

Παρόντες στη συγκέντρωση και υπάλληλοι από τον ΕΦΕΤ.

«Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Τώρα αποφάσισε να μεταφέρει τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Εργασίας.

Όταν η Ελλάδα έχει το πρωτάθλημα της ακρίβειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στις κυβερνητικές πολιτικές για την προστασία του καταναλωτή, δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα.

Δεν πρέπει οι προτεραιότητες των υπουργών να επικρατούν των προτεραιοτήτων, ευρύτερα, της κυβέρνησης και της χώρας», σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή