Αποφασισμένοι οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 13:52
UPD:14:54
EUROKINISSI /ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

A- A A+

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης. Λίγο πριν τις 14:00 λεωφορεία των ΜΑΤ στη συμβολή της Λ.Αθηνών με Κηφισού, εμπόδισαν τους αυτοκινητιστές να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 12 γερανοφόρα φορτηγά κατευθύνθηκαν τελικά στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Τα φορτηγά είχαν ξεκινήσει από τη λεωφόρο Αθηνών και κινούμενα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, κατευθύνθηκαν προς Λαμία, έχοντας φθάσει περίπου στο ύψος της Ρενό. Λόγω της κίνησης των φορτηγών δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα στην Κηφισού, αλλά όπως διευκρινίζεται από την αστυνομία, δεν έκλεισε κανένα σημείο του δρόμου.

Οι αυτοκινητιστές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών κινήσεων, τις οποίες δεν προσδιορίζουν, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτάτος.

Ανδρες της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ στα σημεία συγκέντρωσης των αυτοκινητιστών παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τους, έχοντας σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Πέμπτη, τρία φορτηγά που έφυγαν από το μπλόκο του Χαϊδαρίου, συνοδεύτηκαν από περιπολικά της τροχαίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών ΦΔΧ, τα σημεία συγκέντρωσης σε Μεταμόρφωση, Χαϊδάρι και διόδια Ελευσίνας έχουν ενισχυθεί και με άλλα οχήματα και υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους δρόμους πάνω από 400 φορτηγά και βυτιοφόρα. Μάλιστα οι βυτιοφορείς ετοιμάζονται να αποσύρουν από την κυκλοφορία και να τα μεταφέρουν στα «μπλόκα», άλλα 200 οχήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή