Έμφραγμα στην έξοδο της Αθηνών - Λαμίας

Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου λόγω των φορτηγών ΔΧ
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 08:52
UPD:10:22

A- A A+

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Αθηνών - Λαμίας λόγω της συγκέντρωσης των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης. Η κατάσταση είναι απελπιστική ειδικά στο ρεύμα εξόδου από Κηφισό έως Μεταμόρφωση όπου παραμένουν παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου αρκετά φορτηγά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το μποτιλιάρισμα φθάνει τα 15χλμ.

Στις 6 το πρωί σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο 13ο χλμ στο ύψος της ΦΑΓΕ, όταν ΙΧ αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε ΙΧ φορτηγό που πήγαινε προς την ίδια κατεύθυνση και στη συνέχεια τα δύο οχήματα έπεσαν πάνω σε επτά φορτηγά που είναι σταθμευμένα στο σημείο. Η εθνική οδός έκλεισε ενώ τα οχήματα απομακρύνθηκαν αρκετή ώρα μετά.

Ανάλογες εικόνες και στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών - Κορίνθου μετά από μπλόκο των φορτηγών στο Δαφνί με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος. Η κυκλοφορία εκτρέπεται από τη λεωφόρο Σχιστού και την Αττική Οδό. Νωρίτερα στον Ασπρόπυργο, η αστυνομία εμπόδισε νέα προσπάθεια των ιδιοκτητών ΦΔΧ να ξεκινήσουν με τα οχήματά τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφορέων, στις 5 το πρωί ελήφθη αιφνιδιαστική απόφαση να μετακινηθούν από το μπλόκο της Ελευσίνας δεκάδες βυτιοφόρα προς την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν πορεία. Μέχρι να σχηματιστεί το κομβόι των φορτηγών, περιπολικά της τροχαίας και κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο, στο ύψος του Χαϊδαρίου και του Σκαραμαγκά, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία των βυτιοφόρων. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια να σχηματιστεί μέσα σε λίγη ώρα, ουρά χιλιομέτρων από Ι.Χ. αυτοκίνητα. Η κατάσταση αυτή συνεχιζόταν μέχρι και τις 9 το πρωί και η κυκλοφορία γίνεται με μεγάλη δυσκολία από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Θεσσαλονίκη περίπου 300 φορτηγά έχουν συγκεντρωθεί στα δυτικά της πόλης. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα φορτηγά έχουν συγκεντρωθεί στα ακόλουθα σημεία:

-Στο 7ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βεροίας.

-Στα φανάρια της Λαχανογοράς στην περιφερειακή οδό της πόλης.

-Στο 30ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, στο ύψος του Ρομπόπουλου.

-Στα φανάρια του δημοτικού διαμερίσματος Γέφυρας επί της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βεροίας.

-Στους σηματοδότες του Αγίου Αθανασίου, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βεροίας.

-Στις πύλες 16 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα φορτηγά παραμένουν δεξιά και αριστερά των δρόμων και οδικών κόμβων, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή