Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο από τους ιδιοκτήτες ΦΔΧ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 09:10
UPD:11:28

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή προγραμματίζουν οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ. Πρόθεση για ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία. Στιγμιότυπο από τη χθεσινή μηχανοκίνητη πορεία στη Λ.Κηφισού

A- A A+

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή θα κάνουν το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, το οποίο ψηφίζεται την Τετάρτη.

Θα προηγηθεί γενική συνέλευση των ιδιοκτητών ΦΔΧ προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πρόθεση των αυτοκινητιστών είναι να κάνουν ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή μέχρι την Τέταρτη, ημέρα ψήφισης του επίμαχου ν/σ. Την ίδια ώρα στους δρόμους του λεκανοπεδίου παραμένουν σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, περισσότερα από 1.000 φορτηγά οχήματα. Αυξημένα είναι τα μέτρα της αστυνομίας, με σαφείς εντολές να μην επιτρέψει σε φορτηγά να μετακινηθούν προς την Αθήνα. Η κίνηση στις εθνικές οδούς γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στο πλευρό των διαδηλωτών και συναδέλφοί τους από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία.

Σε ετοιμότητα τέσσερις εισαγγελείς

Τέσσερις εισαγγελείς Πρωτοδικών έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία της πορείας. Σε συνεργασία με την αστυνομία οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα ελέγχουν την τήρηση του νόμου καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκώμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες φορτηγών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Λαμία. Όπως είχαν δηλώσει προκαταβολικά ο αποκλεισμός διήρκεσε δέκα λεπτά, ωστόσο δημιουργήθηκαν μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα. Το πρωί της Δευτέρας επικράτησε ένταση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψους του Δαφνίου, η οποία έμεινε κλειστή για αρκετές ώρες.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία έχει δεχθεί καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης, διαίτερα στην περιοχή των διοδίων της Ελευσίνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή