Συνεχίζουν οι μεταφορείς κάνοντας λόγο για ανακολουθία

Σαφές μήνυμα Γ. Πεταλωτή
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 13:56
UPD:16:42

A- A A+

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν ομοφώνως οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ κατά την πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου, κάνοντας λόγο για ανακολουθία των υπεσχημένων της κυβέρνησης με όσα αναφέρονται στην επιστολή που τους απέστειλε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών. «Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του κλάδου», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ετσι, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του υπουργού για το αναπτυξιακό, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό, οι μεταφορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλώνοντας ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού δεν τους ικανοποιούν καθώς υπάρχουν αρκετές ασάφειες στην επιστολή.

Στην επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση των αυτοκινητιστών υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι στην επιστολή του υπουργού διαπιστώθηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης αφού ακόμα και στα αντισταθμιστικά θέματα υπαναχώρησε πλήρως από τις αρχικές υποσχέσεις. Ο εμπαιγμός του κλάδου συνεχίζεται, σημειώνεται χαρακακτηριστικά και γνωστοποιείται ότι ομόφωνα αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής του κλάδου από την εργασία.

Στην επίσημη ανακοίνωση ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι η μορφή των επόμενων κινητοποιήσεων. Στάση αναμονής τηρούν εν τω μεταξύ οι εισαγγελικές αρχές σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η παρέμβασή τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης σημειώθηκε μεγάλη ένταση, καθώς ήταν αρκετές οι φωνές που ζητούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, ωστόσο οι πιο θερμόαιμοι ήταν ανυποχώρητοι, λέγοντας ότι «χάσαμε τα πάντα, δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε».

Μετά το τέλος της πανελλαδικής συνέλευσης των Ομοσπονδιών του κλάδου, οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά και κρατούν εγκλωβισμένα τα φορτηγά που έχουν αποβιβαστεί από τα πλοία.

Εξάλλου, κάποιες νταλίκες δεν επιβιβάστηκαν στα πλοία που είχαν προορισμό τα νησιά για τον ίδιο λόγο. Την ίδια στιγμή αυξημένα είναι τα μέτρα ασφάλειας στο λιμάνι.

«Πλέον υπάρχει νόμος του κράτους ψηφισμένος, έχουμε κινηθεί με γνώμονα την αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία, φυσικά όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, λίγο μετά την απόφαση των επαγγελματιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Επεσήμανε ακόμη ότι με επιστολή του ο υπουργός Μεταφορών απάντησε στο αίτημά τους να έχουν εγγράφως τις δεσμεύσεις που έχει κάνει δημοσίως η κυβέρνηση για όλα τα «ευργετήματα» που θα έχουν, προκειμένου να καλύψουν το στάδιο μεταβατικότητας.

«Εάν δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και του κοινωνικού συνόλου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ή οι ηγεσίες που αποφασίζουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή