Παραμένουν στους δρόμους τα φορτηγά

Ομαλά η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 12:14
UPD:16:56
A- A A+

Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στις εθνικές οδούς αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια, όταν ομάδα μεταφορέων επιχείρησε να εμποδίσει την επιβίβαση φορτηγών με εμπορεύματα σε πλοία της ακτοπλοΐας.

Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, παρά το γεγονός ότι 740 περίπου φορτηγά παραμένουν –σύμφωνα με την Αστυνομία- παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία, μετά τη χθεσινή τους απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Ενταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου αυτοκινητιστές έστησαν μπλόκο σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να εμποδίσουν συναδέλφους τους να μεταφέρουν προϊόντα. Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών επικράτησε ηρεμία. Ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι. Εγκλωβισμός φορτηγών με εμπορεύματα αλυσίδας σούπερ μαρκετ σημειώθηκε και στο λιμάνι της Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του κ. Δ. Ρέππα, οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ αποφάσισαν κατά την πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κάνοντας λόγο για ανακολουθία των υπεσχημένων της κυβέρνησης με όσα αναφέρονται στην επιστολή που τους απέστειλε ο υπουργός Μεταφορών.

«Πλέον υπάρχει νόμος του κράτους ψηφισμένος», είχε διαμηνύσει από την πλευρά του την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα την αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία και ότι «όσοι παραβαίνουν τους νόμους θα έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες».

Την ίδια ώρα φορείς της αγοράς κάνουν λόγο για αισθητές ελλείψεις στην τροφοδοσία προϊόντων, καθώς πάνω από 8.000 κοντέινερ παραμένουν σύμφωνα με εκτιμήσεις εγκλωβισμένα στα λιμάνια της χώρας.

Ελεύθερη η κυκλοφορία βυτιοφόρων μέχρι και την Κυριακή

Εν τω μεταξύ, την άρση του περιορισμού κυκλοφορίας βυτιοφόρων φορτηγών οχημάτων Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά υγρών καυσίμων, κατ’ εξαίρεση μέχρι και την Κυριακή αποφάσισε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η άρση του περιορισμού κρίθηκε σκόπιμη για λόγους υπέρτερου δημόσιου συμφέροντος, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή