Κρίσιμη συνάντηση μεταφορέων - εμπόρων

Πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων και νέο κύκλο διαλόγου
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010 13:19
UPD:15:20
A- A A+

Κρίσιμη συνάντηση έχουν πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που προκαλούν στην αγορά οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μεταφορέων.

Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο οποίος έχει αναλάβει να κατευνάσει τα πνεύματα, αφού οι παρενέργειες στην τροφοδοσία της αγοράς είναι πλέον ορατές και έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων φαίνεται πως έχουν καταθέσει πρόταση για την αναστολή των κινητοποιήσεων για μία εβδομάδα, προκειμένου να εξομαλυνθεί ο ανεφοδιασμός της αγοράς, αλλά και να ανοίξει νέος γύρος διαλόγου με το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να βρεθεί μια μέση οδός.

Μέχρι στιγμής πάντως οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ παραμένουν παρατεταγμένοι με τα φορτηγά τους σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, χωρίς να παρεμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων. Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Στον αντίποδα, μικρής έκτασης επισόδια σημειώθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στα διυλιστήρια Καλοχωρίου, με πρωταγωνιστές απεργούς, που προσπάθησαν να εμποδίσουν την έξοδο επιταγμένων βυτιοφόρων. Τα οχήματα τελικά μπορεσαν να εξέλθουν από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ με τη συνοδεία περιπολικών, αλλά οι μεταφορείς-απεργοί τα ακολούθησαν, προκειμένου να τα σταματήσουν στα διόδια Μαλγάρων.

Τελικά, με τη βοήθεια της αστυνομίας, πέρασαν από τα διόδια και κατευθύνθηκαν στην Κατερίνη, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός. Οι απεργοί κατήγγειλαν ότι τα συγκεκριμένα βυτιοφόρα ήταν υπέρβαρα και γι’ αυτό τα ακολούθησαν μέχρι τα διόδια, όπου υπάρχει πλάστιγγα για μεγάλα οχήματα.

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην Πύλη 16 του Λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στο χωριό Γέφυρα και στο Δερβένι.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε κα το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου αυτοκινητιστές έστησαν μπλόκο σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να εμποδίσουν συναδέλφους τους να μεταφέρουν προϊόντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή