Φ. Πετσάλνικος: Νέα σελίδα στις σχέσεις με την Κίνα

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2010 10:56
A- A A+

Οι συνομιλίες και οι συμφωνίες με την κινεζική αντιπροσωπεία ανοίγουν νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο στο Κοινοβούλιο.

Σημείωσε ακόμη ότι αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του πρωθυπουργού της Κίνας, ενώ και ο κ. Τζιαμπάο, αφού εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες και χαρά για την ευκαιρία που του δίνεται να εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο τόνισε ότι επιθυμία του είναι να μιλήσει για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, καθώς και την εμβάθυνση των σχέσεων Κίνας-ΕΕ.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Κίνας επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Γερουλάνο.

Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ¶γνωστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ι. Πανάρετο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή