Γ. Παπανδρέου: Καμία νέα επιβάρυνση για τον πολίτη

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 10:50
UPD:15:15

«Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat, θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος για το έλλειμμα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, παρά την προαναγγελθείσα αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, έδωσε, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός.

«Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat, θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος για το έλλειμμα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα είμαστε η πιο διαφανής χώρα σε ό,τι αφορά τις στατιστικές», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας: «Ασχολούμαστε αναγκαστικά με το έλλειμμα και το χρέος που μας άφησε η ΝΔ».

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Ακούστε την ομιλία του Πρωθυπουργού

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να ορθοποδήσει η χώρα, η οποία -όπως είπε- πληρώνει τις εγκληματικές πράξεις της ΝΔ.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ «είχε κυριαρχήσει το ψέμα, η αδιαφάνεια, η απόκρυψη της αλήθειας, οι ελληνικές στατιστικές που σφράγισαν εκείνη περίοδο».

«Αυτά τα χαρακτηριστικά σφράγισαν την διακυβέρνηση της ΝΔ, το ελλειμμα και το χρεος ήταν τελικά η επισφράγιση, η απόδειξη, η επιβεβαίωση της εικόνας που είχαν σχηματίσει διεθνώς οι εταίροι», συμπλήρωσε.

«Εσείς τα φουσκώσατε», συνέχισε, «φουσκώσατε το έλλειμμα στο 15% από 3% που είχατε πει, και απλώς τα αποκρύψατε. Ακόμα και σήμερα ανακαλύπτει η Eurostat τις αμαρτίες σας και σήμερα ακόμα η κληρονομιά σας μας κυνηγά διεθνώς».

Προσωπική επίθεση στον Αντ. Σαμαρά

Ο κ. Παπανδρέου έβαλλε προσωπικά και κατά του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η νέα ηγεσία της ΝΔ γέρασε πρόωρα, γιατί έχει αναλάβει πεισματικά την υπεράσπιση του παρελθόντος, μιας θητείας αποτυχημένης».

«Μας λένε πώς βρήκαν τη μαγική συνταγή με την οποία το έλλειμμα θα μηδενιστεί σε έναν χρονο από τώρα, 6,5 χρόνια ήταν στην κυβέρνηση και στο τέλος αυτοί μας άφησαν το ελλειμμα. Στα χρόνια αυτά γιατί δεν χρησιμοποίησαν αυτήν τη μαγική συνταγή;», διερωτήθηκε.

«Αν είχαν αυτή τη μαγική συνταγή γιατί δεν την εφάρμοσαν;», πρόσθεσε και συνέχισε: «Γιατί τράπηκε σε φυγή ο κ. Καραμανλής;». Διερωτήθηκε δε, γιατί αφού ήξερε τη συνταγή ο κ. Σαμαράς δεν τηλεφώνησε στον πρώην Πρωθυπουργό.

Πυρά για τη στάση της ΝΔ στις Εξεταστικές

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, σχολιάζοντας και τη στάση που τηρεί η ΝΔ στις εξεταστικές επιτροπές που είναι σε εξέλιξη.

«Στις εξεταστικές εμείς ευλαβικά κάνουμε το καθήκον μας χωρίς ρεβανσισμούς χωρίς συγκαλύψεις, για όποιον προκύψουν ευθύνες», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε τα ακόλουθα:

«Τελικά τι θέλουν; Να τα διαγράψουμε όλα σαν να μην έγιναν; Αυτό το μήνυμα θέλουν να δώσουμε στις πολίτες; Ότι όποιος κυβερνά έχει ασυλία;Η αυθαιρεσία και ασυδοσία στη χώρα μας τελείωσε. Εξουσία σημαίνει λογοδοσία, έλεγχος και όχι ανευθυνότητα. Μιλάμε για το δικαίωμα που έχει ο ελληνικός Λάος να μάθει και να κρίνει».

Επανερχόμενος στην πρόθεση της ΝΔ να συστήσει Εξεταστική για το μνημόνιο όταν αναλάβει την εξουσία, αλλά και στο αίτημά της η Εξεταστική για την οικονομία να εξετάσει και τους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η συζήτηση για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κατάσταση που βρεθήκαμε, δεν αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον και όσοι μας ζητούν να πάμε σε εξεταστική γενικώς και αορίστως θέλουν να κρυφτούν».

Μάλιστα υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφάρμοσε το κυβερνών κόμμα στο παρελθόν, σημειώνοντας πως επί ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη του ευρώ και αναφερόμενος στη ΝΔ υπογράμμισε πως «με την αδιανόητη σπατάλη και τις εγκληματικές πράξεις», έφθασαν στο σημείο να κινδυνεύουν να την βγαλουν από την Ευρωζώνη.

«Ανοίγουμε νέο δρόμο αξιοπιστίας»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τα ηνία του τόπου «είχε έρθει η ώρα για ανατροπή, ήταν ώρα μόνο για πράξη». «Σπάμε κατεστημένες νοοτροπίες, συμφέροντα, ανοίγουμε νέο δρόμο αξιοπιστίας», είπε.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι πολλαπλασιάζονται τα θετικά σημάδια και πως σήμερα «ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθειά μας». «Κατακτούμε βήμα βήμα το σεβασμό, ο συναγερμός όμως δεν έχει λήξει, η σωτηρία μάς δίνει το χρόνο αναμόρφωσης της Ελλάδας».

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου εκανε λόγο για την επανάσταση του αυτονόητου με τον «Καλλικράτη», τις παρεμβάσεις στην παιδεία, την ασφάλεια του πολίτη τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι θα έρθει «πραγματική και όχι αεριτζίδικη ανάπτυξη». «Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για να αποκτήσουμε υγιή ανάπτυξη στην οικονομία», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη νεολαία «να πει "όχι" στη φυγή, αλλα να πει "ναι" στη συμμετοχή».

ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα

Με αφορμή τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «πέρσι ο πρωθυπουργός έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και μετά έλεγε ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και τελικά έκοψε μισθούς και συντάξεις». «Τώρα», πρόσθεσε, «λέει ότι για όλα φταίει η Ν.Δ. Και τότε, και τώρα -όπως πάντα- λέει ψέματα. Μόνο που τώρα οι έλληνες τον έχουν μάθει πια»».

Π. Παναγιωτόπουλος: Ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα

Π. Παναγιωτόπουλος: Ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα

ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο

«Η κοκορομαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που φουντώνει προεκλογικά δεν έχει στόχο να κρύψει τη συνενοχή τους μόνο για τα εγκλήματα που ήδη διέπραξαν σε βάρος του λαού με την πολιτική τους, αλλά και γιΆ αυτά που συναινετικά φέρνουν», σχολίασε το ΚΚΕ με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού.

«Κοροϊδεύουν και οι δύο τον κόσμο», συμπληρώσε το Κομμουνιστικό Κόμμα και τόνισε: «Ούτε ένα νόμο της ΝΔ δεν κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ και η ΝΔ εφάρμοσε ως κυβέρνηση όλους τους νόμους του ΠΑΣΟΚ. Η καραμέλα της διαφθοράς είναι το άλλοθι για νέα βάρβαρα μέτρα και το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος».

«Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ και ήξεραν και αξιοποιούσαν την έκταση της διαφθοράς, για να χειραγωγήσουν, να υποτάξουν το λαό και να καλύψουν τη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων», κατέληξε.

ΣΥΝ: Σιαμαίες πολιτικές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Βολές τόσο κατά του ΠΑΣΟΚ όσο και κατά της ΝΔ εξαπέλυσε εκ μέρους του ΣΥΝ και ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως ο Πρωθυπουργός «προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει πως οι πολιτικές της κυβέρνησής του δεν είναι σιαμαίες με εκείνες της Ν.Δ.».

«Πράγματι, ό,τι δεν πρόλαβε να κάνει η Ν.Δ. για την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, το αποτέλειωσε το ΠΑΣΟΚ. Και ό,τι άρχισε να ξεπουλάει η προηγούμενη κυβέρνηση, το ολοκλήρωσε η σημερινή και προτίθεται να το συνεχίσει», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή