ΝΔ: Προπαγάνδα εν όψει των εκλογών τα περί διαφάνειας

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 15:05
A- A A+

Οξεία κριτική στον Πρωθυπουργό, με αφορμή την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Εθνικό Τυπογραφείο όπου και του παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Διαύγεια», άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Ζώης.

Ο βουλευτής Λάρισας χαρακτηρίζει αναληθή τον ισχυρισμό του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούσης ότι το πρόγραμμα «Διαύγεια» αποτελεί ιδέα του πρωθυπουργού, αφού –όπως υποστηρίζει - τα μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είχαν γίνει από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Το πρόγραμμα με τη βαρύγδουπη ονομασία ''Διαύγεια'' δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτονόητες ρυθμίσεις, χωρίς έννομες συνέπειες, για πράγματα που ήδη έχουν προβλεφθεί από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, άλλοτε με νόμο και άλλοτε με εγκυκλίους και αποφάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προέβλεψε την έκδοση του τεύχους Υπαλλήλων Ειδικών θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Υ.Ο.Δ.Δ.) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με το οποίο οι πολίτες μπορούσαν να ενημερώνονται συστηματικά από ειδικό τεύχος σχετικά με τους απευθείας διορισμούς, τις αμοιβές, τις επιτροπές κλπ. όλων των διοικητικών οργάνων, συμβούλων και οργάνων διοίκησης, θέτοντας τέρμα σε πρακτικές εν κρυπτώ διορισμών και υπέρογκων κρυφών αμοιβών.

«Η Ελλάδα δεν ήταν μία πολιτεία ανοχύρωτη θεσμικά, έως την ημέρα που εξελέγη πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου. Η δημοσιότητα όλων των πράξεων της διοίκησης είναι συστατικό του δημοκρατικού πολιτεύματος», τονίζει ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και καταλήγει: «Ας σταματήσει, λοιπόν, η φθηνή εκμετάλλευση και η προπαγάνδα, εν όψει μάλιστα αυτοδιοικητικών εκλογών, που έχει ως στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή