Αποκλείει και πάλι η κυβέρνηση νέα μέτρα

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 15:30

Επικαλούμενος και σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε πως «η όποια επίπτωση από τη νέα αναθεώρηση του ελλείμματος δεν θα έχει επίπτωση στην πολιτική μας και δεν θα φέρει νέα μέτρα».

A- A A+

Απέκλεισε για άλλη μία φορά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ως αποτέλεσμα της νέας αναμενόμενης αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009. Επικαλούμενος και σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε πως «η όποια επίπτωση από τη νέα αναθεώρηση του ελλείμματος δεν θα έχει επίπτωση στην πολιτική μας και δεν θα φέρει νέα μέτρα».

Αφού υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να απαξιώσει το έργο της και τις θυσίες του ελληνικού λαού προκειμένου να υπάρχει στο πολιτικό στερέωμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση της χώρας, επιτέθηκε στη ΝΔ.

Αναφερόμενος και στις επισημάνσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, σημείωσε ότι εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα παραποιημένα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το Ταμείο αναγνωρίζει τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης και το γεγονός ότι βρίσκεται πιο μπροστά από τους στόχους που ετέθησαν.

Επισήμανε ακόμη πως η πραγματικότητα καθημερινά διαψεύδει τον αρχηγό της ΝΔ και την κατηγόρησε για εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Υποστήριξε μάλιστα πως η Eurostat και ο κ. Στρος Καν διαπιστώνουν ότι τα παραποιημένα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεσε ότι η ΝΔ προκειμένου να συσπειρώσει τους οπαδούς της και να πείσει ότι έχει πολιτικό λόγο, ενώ δεν έχει, καταφεύγει στην χωρίς όριο υποκρισία.

«Ο Κ. Καραμανλής δεν απαντούσε στις ερωτήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ως αρχηγού της αντιπολιτεύσεως, όταν έλεγε πως "λεφτά υπάρχουν, αλλά που πήγαν;"» συνέχισε.

Συμπλήρωσε πως «λεφτά υπάρχουν και μόνο μια σωστή διαχείριση, όπως αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά προς όφελος του ελληνικού λαού« και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να βρει κάτι πιο πρωτότυπο ως απάντηση, γιατί η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής κατηγόρησε τη ΝΔ για επιστροφή στην πόλωση και τονίζοντας πως την κυβέρνηση την απασχολεί μόνο η πορεία των πραγμάτων στην χώρα, πρόσθεσε ότι «απαντάμε στην ΝΔ, γιατί δεν μπορεί να αφήσουμε να αιωρούνται τόσο τεράστια ψέματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή