Γαλλία: Υπέρ της συνέχισης της απεργίας τα συνδικάτα

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 15:58
REUTERS/BENOIT TESSIER

A- A A+

Τα γαλλικά εργατικά σωματεία ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας στους σιδηροδρόμους και συνέχισαν να προκαλούν προβλήματα στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, ωστόσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις ήταν οι μεγαλύτερες από τις συνολικά πέντε που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο, με τα συνδικάτα να τοποθετούν τη συμμετοχή στις πορείες σε 3,5 εκατομμύρια και την αστυνομία σε 1,2 εκατομμύρια.

Τα σωματεία ανακοίνωσαν ότι οι αρχικές ψηφοφορίες σε τοπικό επίπεδο δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της συνέχισης της απεργίας στους σιδηροδρόμους.

«Σχεδόν οι μισές οργανώσεις ψήφισαν. Όλες ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας», δήλωσε εκπρόσωπος του σωματείου CGT, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες ήταν υπέρ της συνέχισης μέχρι την Πέμπτη.

Στον ενεργειακό τομέα, οι εργαζόμενοι παρεμπόδισαν τη μεταφορά καυσίμων από οκτώ από τα 12 διυλιστήρια της χώρας, ενώ πολλά τάνκερ παραμένουν στα ανοιχτά του λιμανιού Φο-Λαβερά καθώς οι εργαζόμενοι απεργούν για 15η ημέρα.

Το μετρό του Παρισιού και τα τοπικά σιδηροδρομικά δίκτυα έχουν σήμερα μειωμένα δρομολόγια.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση της μεταρρύθμισης, που προβλέπει αύξηση του ελάχιστου ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη.

«Δεν αρνούμαι ότι κατέβηκαν πολλοί άνθρωποι στους δρόμους αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Να μην μεταρρυθμίσουμε το συνταξιοδοτικό σύστημα;», διερωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βρετ μιλώντας στο ραδιόφωνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή