Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ.Σαμαράς δαιμονοποιεί όποιον έχει αντίθετη άποψη

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 15:19
UPD:15:48

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι η οι πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη διαλόγου.

A- A A+

Το αίτημα για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης πρόβαλε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, καλώντας σε διάλογο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι η οι πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη διαλόγου.

Γ. Καρατζαφέρης: Eίναι αδιανόητο να δαιμονοποιούνται οι πάντες

Γ. Καρατζαφέρης: Eίναι αδιανόητο να δαιμονοποιούνται οι πάντες

«Το πολιτικό σύστημα θυμίζει το πλοίο των τρελών. Κανείς δεν μιλάει με κανέναν και όλοι βρίζουν όλους, ο κ. Σαμαράς δαιμονοποιεί όποιον έχει αντίθετη άποψη και ο κ. Παπανδρέου το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλλει την κακιά δεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Χρειάζεται μια εθνική, οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση», πρόσθεσε και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο λαός.

Ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι αρνείται το διάλογο, «στέλνοντας τον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη να συζητήσει μαζί μας». Χαρακτήρισε, επίσης, «αστείες» τις κατηγορίες του κ. Σαμαρά στο πρόσωπό του, ότι είναι το «εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ» και τον κάλεσε να αλλάξει ρεπερτόριο. Διευκρίνισε πάντως ότι η οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έχει νόημα χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο εγχείρημα της κ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι η πρώην υπουργός την ΝΔ αναζητά ρόλο. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν συναντηθήκε ποτέ μαζί της πολιτικά, σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, το μεταναστευτικό. «Δεν συναντιόμαστε, δεν έχουμε τίποτα κοινό», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Κώστα Καραμανλή, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί στη συνείδηση των οπαδών της ΝΔ. «Δεν μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα από την περασμένη πενταετία, γι΄αυτό και δεν μπορεί να έχει ηγετικές φιλοδοξίες ξανά. Ωστόσο, μπορεί να συμμετέχει σε έναν εθνικό διάλογο», τόνισε.

Σχολιάζοντας δε την υπόθεση του Βατοπεδίου, επισήμανε ότι «έχει υπάρξει με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων» και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι θέατρο.

Ο κ. Καρατζαφέρης άφησε ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών στις περιφερειακές εκλογές, καθώς θα υπάρξει δεύτερος γύρος σε πολλές περιφέρειες και δήμους, ενώ επανέλαβε ότι είχε προτείνει στον κ. Σαμαρά να κατέβει για υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά εκείνος προτίμησε την «άγονη γραμμή του Κικίλια».

Αναφερόμενος δε στην οικονομική κατάσταση της χώρας, υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει δανειστεί μόνο 110 δισ. ευρώ, αλλά ότι θα λάβει συνολικά από την τρόικα 250 δισ. ευρώ, ότι οι αριθμοί της πραγματικής οικονομίας είναι δραματικοί και υπονομεύουν την κυριαρχία. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει αντίληψη της αγοράς, ομιλεί τέλεια την αγγλική, αλλά δεν εισακούεται από τους επικυρίαρχους της τρόικας», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας από την πλευρά του τις δηλώσεις του προέδορυ του ΛΑΟΣ σχετικά με τις διεργασίες στην Κεντροδεξιά, ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Π. Μολυβιάτης απάντησε: «Ένα έχω να πω. Ο κ. Καρατζαφέρης κακοποίησε και την αλήθεια και την ευπρέπεια. Πέραν τούτου, ουδέν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή