Ανυποχώρητος ο Σαρκοζί για το συνταξιοδοτικό

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 15:30

«Σε μια δημοκρατία καθένας μπορεί να εκφράζεται, όμως πρέπει να το κάνει χωρίς βία και χωρίς παρεκτροπές. Θα πραγματοποιήσω μόλις επιστρέψω στο Παρίσι μια συνεδρίαση για να αρθεί το αδιέξοδο σε ορισμένες καταστάσεις, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν και που δεν πρέπει να στερηθούν την βενζίνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωθυπουργός.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι η διανομή των καυσίμων θα εξομαλυνθεί μέσα σε τέσσερις ή πέντε ημέρες εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε πως θα λάβει μέτρα κατά των αποκλεισμών των διυλιστηρίων για «να εγγυηθεί την τάξη».

«Σε μια δημοκρατία καθένας μπορεί να εκφράζεται, όμως πρέπει να το κάνει χωρίς βία και χωρίς παρεκτροπές. Θα πραγματοποιήσω μόλις επιστρέψω στο Παρίσι μια συνεδρίαση για να αρθεί το αδιέξοδο σε ορισμένες καταστάσεις, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν και που δεν πρέπει να στερηθούν την βενζίνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εξάλλου πρέπει να προσέξουμε πολύ την άφιξη ενός ορισμένου αριθμού ταραχοποιών. Θα συνεργαστώ και με τις δυνάμεις της τάξης ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη, είναι κι αυτό καθήκον μου», προειδοποίησε.

Πάντως ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε ανυποχώρητος σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρξουν παρεκτροπές, όμως η μεγαλύτερη παρεκτροπή θα ήταν να μην πράξω το καθήκον μου και να μην προβλέψω για τη χρηματοδότηση των συντάξεων».

«Όσον αφορά τα υπόλοιπα, είμαι σίγουρος ότι όλοι θα επιδείξουν ψυχραιμία. Απευθύνω έκκληση στην υπευθυνότητα όλων ώστε τα πράγματα να μην ξεπεράσουν ορισμένα όρια», κατέληξε.

Περίπου 480.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εκτίμησε ότι υπήρξε μια ελαφρά μείωση στη συμμετοχή, σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα δράσης στις 12 Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή