Μόναχο: Θαλάσσιο αιολικό πάρκο θα τροφοδοτεί τρένο και τραμ

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 10:26

Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο DanTysk, με 80 ανεμογεννήτριες της Siemens, θα μπορεί να παράγει περίπου 1.320 γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Θαλάσσιο αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 288 MW θα κατασκευαστεί στη Βόρεια Θάλασσα, δυτικά της γερμανικής νήσου Συλτ.

Όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο σουηδικός ενεργειακός όμιλος Vattenfall και η Stadtwerke Muenchen, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς κοινής ωφελείας της Γερμανίας, το έργο που θα στοιχίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, θα καλύπτει μία έκταση 70 στρεμμάτων, ενώ οι εργασίες θα αρχίσουν το 2012 και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2014.

Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο DanTysk, με 80 ανεμογεννήτριες της Siemens, θα μπορεί να παράγει περίπου 1.320 γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Σύμφωνα με τη Vattenfall, η ποσότητα αυτή θα αρκεί για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες μισού εκατομμυρίου σπιτιών, αν υποτεθεί ότι το καθένα από αυτά καταναλώνει 2.500 κιλοβατώρες.

Εκτός από σπίτια, η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται στο Dan Tysk, ένα από τα 26 θαλάσσια αιολικά πάρκα που έχουν εγκριθεί στη Γερμανία, θα τροφοδοτεί τον υπόγειο σιδηρόδρομο και το τραμ του Μονάχου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή