Γ. Παπανδρέου: Ψήφος για τη σωτηρία της χώρας

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 12:24
UPD:17:08
A- A A+

Βαθύ πολιτικό περιεχόμενο προσδίδει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός, ο οποίος, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», προτάσσει για ακόμη μία φορά το δίλημμα «σωτηρία ή χρεοκοπία». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει το 2011 «κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο» και διατυπώνει τη βεβαιότητα πως θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης.

«Σήμερα βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία», σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του.

«Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά όμως πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα», συμπληρώνει ο Πρωθυπουργός, γεννώντας με τα λεγόμενά του σεναριολογία για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που η αυτοδιοικητική κάλπη δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει για μία ακόμα φορά πως «μπορεί να έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση από το χείλος του γκρεμού στο οποίο είχαμε βρεθεί αλλά η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει».

Οπως τονίζει, στις εκλογές συγκρούονται τελείως διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Αναφερόμενος στη ΝΔ την κατηγορεί ότι φυγομάχησε μπροστά στα προβλήματα που δημιούργησε η ίδια.

«Την κρίσιμη στιγμή υπέταξαν ανεύθυνα το πατριωτικό καθήκον να σώσουμε τη χώρα στις μικροκομματικές τους επιδιώξεις, ανακαλύπτουν “μαγικές φόρμουλες” εξαπάτησης των πολιτών, ταυτίστηκαν με τα κατεστημένα συμφέροντα, τον παρασιτισμό και την πελατειακή λογική», συμπληρώνει.

«Κανένα νέο μέτρο»

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο,τι και αν γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».

«Ολοι, μέσα και έξω από την Ελλάδα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι πρωτόγνωρες, είναι πρωτοφανείς», υπογραμμίζει.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε χθες από την Αλεξανδρούπολη πως «η πορεία για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της χώρας δεν ανακόπτεται».

«Η προσπάθειά μας θα ολοκληρωθεί», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν αυτό το μήνυμα «μέσα και έξω απ τη χώρα», επιλέγοντας με την ψήφο τους, υποψηφίους που μπορούν να υπηρετήσουν τη νέα αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και τον Καλλικράτη.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κομβικό» το σημείο που βρίσκεται η χώρα μας «για να εξέλθει από την οικονομική, αλλά και ευρύτερη κρίση θεσμών, κοινωνική, ηθική, πολιτική.

Αντ. Σαμαράς: Νέο ψευτοδίλημμα

«Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, το καινούργιο ψευτοδίλημμα, Παπανδρέου ή χρεοκοπία», σημείωσε σήμερα κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Ξεχνάει ότι τη χρεοκοπία της ανάπτυξης, τον αφανισμό των μαγαζιών, των μικρομεσαίων, την αφαίμαξη του χαμηλοσυνταξιούχου και του χαμηλόμισθου την έχει φέρει αυτός με την πολιτική του μνημονίου», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «στις εκλογές ο κόσμος δεν δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα. Και το μήνυμα που θα στείλει είναι καθαρό: Αλλάξτε πολιτική δεν πάει άλλο».

Αλ. Παπαρήγα: Η μάχη των μαχών οι εκλογές

«Οι εκλογές δεν είναι γενικά η μάχη των μαχών αλλά για το επόμενο διάστημα είναι και πρέπει να δοθεί σωστά για να μπορούν να ακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότερο θετικές εξελίξεις», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Γκύζη.

Η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι εάν οι κάλπες βγάλουν αυξημένα νούμερα για το ΚΚΕ και λιγότερα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «θα υπάρχει μεγάλη δυναμική. Απελευθερώνονται δυνάμεις από τη μοιρολατρία. Δυναμώνει το κίνημα».

Γ. Καρατζαφέρης: Eκβιασμός του εκλογικού σώματος από Παπανδρέου - Σαμαρά

Δριμεία επίθεση τόσο στον Γ. Παπανδρέου όσο και στον Αντ. Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, κατηγορώντας τους πως «κοκορομαχούν χωρίς επιχειρήματα πιέζοντας το λαό σε εκβιαστικά διλήμματα, προφανώς ανόητα» http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1886893 .

«Όταν λοιπόν δύο πολιτικοί αρχηγοί καταφεύγουν στον εκβιασμό του εκλογικού Σώματος, τότε νομίζω ότι εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας τον πανικό και την αγωνία που τους διακατέχει», πρόσθεσε.

Τους κατηγόρησε μάλιστα πως «δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη οι δύο πρωταγωνιστές ούτε την σοβαρότητα της κατάστασης, ούτε τις προκλήσεις του καιρού».

Αλ. Τσίπρας: Εκβιασμός με ψεύτικα διλήμματα

«Βουλιάζουν» οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τόνισε ο πρόεδρος της KO του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργός ότι εκβιάζει το λαό με ψεύτικα διλήμματα http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1886899 .

«Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε πανικό, βλέποντας τους υποψήφιους που στηρίζουν να καταρρέουν, και, από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ετοιμάζεται να «εκβιάσει» και να «εξαπατήσει και πάλι» τον ελληνικό λαό και σημείωσε ότι «μπροστά στην κατάρρευση όλων των επιχειρημάτων επιστρατεύει ψεύτικα διλήμματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή