Ματαιώθηκε κοινή στρατιωτική άσκηση Ν. Κορέας-ΗΠΑ

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 08:43
A- A A+

Ασκηση μεταφορικών αεροσκαφών στην Κίτρινη Θάλασσα ματαίωσαν ΗΠΑ και Νότια Κορέα πριν τη διάσκεψη της G20 στη Σεούλ τον επόμενο μήνα, μετά από τις διαμαρτυρίες της Κίνας, μεταδίδουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως η πρόθεση των ΗΠΑ να αποστείλουν το αεροπλανοφόρο USS Τζορτζ Ουάσιγκτον στα κοινά γυμνάσια, στην περιοχή μεταξύ της Κορεατικής Χερσονήσου και της Κίνας, απειλούν να δυναμιτίσουν επί μακρόν τις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Οπως τόνισαν οι νοτιοκορεατικές κυβερνητικές και στρατιωτικές αρχές, η απόφαση να ματαιωθεί η άσκηση, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στα τέλη του μηνός, ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία προβλήματος με την Κίνα και τη Βόρειο Κορέα ενόψει της συνόδου της G20 στις 11-12 Νοεμβρίου.

Οι σύμμαχοι έλαβαν την απόφαση αυτή «σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει ανώφελος ανταγωνισμός ανάμεσα σε γείτονες χώρες» πριν τη σύνοδο κορυφής, μεταδίδει το πρακτορείο Γιονχάπ, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως αργότερα εντός του έτος θα διεξαχθούν κοινά γυμνάσια με τη συμμετοχή αμερικανικών μεταγωγικών αεροσκαφών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή