Κρ. Λαγκάρντ: Στα ¤200-400 εκατ. το ημερήσιο κόστος των απεργιών

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 15:00

«Στη σημερινή συγκυρία δεν θα έπρεπε να επιβαρύνουμε την ανάκαμψη με εκστρατείες που είναι επώδυνες για τη γαλλική οικονομία και ιδιαίτερα επώδυνες για σημαντικό αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων», υπογράμμισε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών.

A- A A+

Μεταξύ 200 και 400 εκατομμυρίων ευρώ υπολογίζεται το ημερήσιο κόστος των απεργιών στη Γαλλία με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με δήλωση της Γαλλίας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Στη σημερινή συγκυρία δεν θα έπρεπε να επιβαρύνουμε την ανάκαμψη με εκστρατείες που είναι επώδυνες για τη γαλλική οικονομία και ιδιαίτερα επώδυνες για σημαντικό αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων», υπογράμμισε η κα Λαγκάρντ.

Όπως επισήμανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, οι παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν την ήδη εύθραυστη ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας. Τα προβλήματα στην προμήθεια των καυσίμων συνεχίζονται, καθώς οι 12 τερματικοί σταθμοί της χώρας εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Οι αρχές δίνουν μάχη να ανοίξουν τα διυλιστήρια, ενώ σήμερα οι λιμενεργάτες επανέκτησαν τον έλεγχο του μεγαλύτερο διυλιστήριο στη Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στο Φο-σουρ-Μερ. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ, καθώς οι απεργοί εμπόδισαν τα βυτιοφόρα που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν στο εργοστάσιο.

Προτεινόμενα για εσάς