Γαλλία: Λήξη της απεργίας σε διυλιστήριο

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 17:07
UPD:17:38

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Οι απεργοί στο διυλιστήριο του Ράιχστετ στην ανατολική Γαλλία ψήφισαν σήμερα το τέλος των κινητοποιήσεων και του αποκλεισμού των αποθηκών καυσίμων, όπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές διευκρινίζοντας ότι η παραγωγή θα ξαναρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Η λήξη της απεργίας ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του διυλιστηρίου, που αποφάσισε «την άρση του αποκλεισμού» του διυλιστηρίου «ενόψει της μελλοντικής του επαναλειτουργίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνδικαλιστών.

«Δείχνουμε στην κοινή γνώμη την καλή μας θέληση και ότι επιθυμούμε να συνεχίσουμε να εφοδιάζουμε την περιοχή», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του συνδικάτου CFDT Ζαν-Λυκ Μπίλντσταϊν.

Η παραγωγή θα ξαναρχίσει το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο του Ράιχστετ ξεκίνησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 15 Οκτωβρίου καθώς ανησυχούσαν για το μέλλον του διυλιστηρίου τους, σε μία διαμάχη που σημειώθηκε στο περιθώριο των κινητοποιήσεων στα γαλλικα διυλιστήρια κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό. Το διυλιστήριο αυτό ανήκει στον ελβετικό όμιλο Petroplus.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλικής Ένωσης Πετρελαϊκών Βιομηχανιών (Ufip) Ζαν-Λουί Σιλανσκί καμία αποθήκη καυσίμων, εκτός από αυτές που βρίσκονται μέσα σε διυλιστήρια, δεν είναι αποκλεισμένη από σήμερα νωρίς το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ.Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή