Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης η διακαναλική

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 17:13
UPD:20:55

Οξεία κριτική στην απόφαση του Πρωθυπουργού να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών επιφύλαξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Φωτογραφία αρχείου, 30/09/2009).

A- A A+

Οξεία κριτική στην απόφαση του Πρωθυπουργού να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών επιφύλαξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για εκβιαστική διλήμματα, εκτιμώντας πάντως πως ο λαός «δεν θα πέσει θύμα τους».

Π. Παναγιωτόπουλος: Ο λαός δεν θα πέσει θύμα των εκβιαστικών διλημμάτων του Πρωθυπουργού

Π. Παναγιωτόπουλος: Ο λαός δεν θα πέσει θύμα των εκβιαστικών διλημμάτων του Πρωθυπουργού

«Η κάθετη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και το γεγονός ότι οι εκλογές προσλαμβάνουν χαρακτήρα ψήφου κατά της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου, υποχρεώνουν τον Πρωθυπουργό, όπως-όπως, να καταφύγει στη διακαναλική συνέντευξη, μήπως και καταφέρει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, που του έχει επιβάλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς», τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Διακαναλική συνέντευξη για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ζήτησε το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να παρέμβει «ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή να μην εκφραστεί στις κάλπες με καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής».

Π. Μεντρέκας: Διακαναλική με όλα τα κόμματα

Π. Μεντρέκας: Διακαναλική με όλα τα κόμματα

Σημείωσε ακόμη πως θα επιχειρήσει να εκβιάσει το λαό με διλήμματα «επιδιώκοντας να πάρει πράσινο φως για τη λήψη νέων άγριων μέτρων».

Ο κ. Παπανδρέου είναι «κατηγορούμενος για μια σειρά πραγμάτων. Ουδείς μπορεί να του απαγορεύσει το ιερό δικαίωμα της ''απολογίας'' απέναντι στον ελληνικό λαό…», σχολίασε εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Κ. Αϊβαλιώτης.

Κ. Αϊβαλιώτης: «Απολογία» Γ. Παπανδρέου απέναντι στον ελληνικό λαό

Κ. Αϊβαλιώτης: «Απολογία» Γ. Παπανδρέου απέναντι στον ελληνικό λαό

Τη διεξαγωγή ντιμπέιτ για τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς πρόετεινε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός «επιλέγει την πολυτέλεια ενός διακαναλικού τηλεοπτικού μονολόγου».

Α. Τσίπρας: Να οργανωθεί τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών

Α. Τσίπρας: Να οργανωθεί τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών.

«Θα πρέπει στο πλαίσιο μιας ισότιμης αντιμετώπισης όλων των κομμάτων να έχει κάθε πολιτική δύναμη τη δυνατότητα, με επίσης ισότιμο τρόπο, να απευθυνθεί σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Πρόσθεσε πάντως δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση όσον αφορά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης debate.

Η διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα, ενώ συντονιστής της θα είναι ο υπουργός Γιώργος Πεταλωτής. Τις ερωτήσεις στον Γιώργο Παπανδρέου θα θέσουν επτά δημοσιογράφοι από τα ιδιωτικά κανάλια και την κρατική τηλεόραση.

Πιο αναλυτικά, με τη σειρά που θα θέσουν τις ερωτήσεις θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι: Ολγα Τρέμη από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Αιμίλιος Λιάτσος από το Star, Ανδρέας Κωνσταντάτος από το Alter, Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha, Σία Κοσιώνη από το Σκάι και Προκόπης Δούκας από τη ΝΕΤ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στο πλαίσιο της συνέντευξης να προσδώσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εθνικό χαρακτήρα, θέτοντας ξανά το δίλημμα «σωτηρία ή χρεοκοπία». Πρόκειται επίσης να επαναλάβει μάλιστα τη δέσμευση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, εν όψει της αναθεώρησης του ελλείμματος και της έλευσης της τρόικας την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή