Νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΣΕΠΕ το Νοέμβριο στη Βουλή

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 13:48
A- A A+

Νομοσχέδιο με το οποίο θα ενισχύονται οι αρμοδιότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το Νοέμβριο.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας, στο πλαίσιο των δράσεων του 1ου έτους της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας 2010-2011 για τις «Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης».

O υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην αύξηση (11,17%) του αριθμού των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΕΠΕ το πρώτο 9μηνο του 2010, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στα ζητήματα της ασφάλειας και της υγείας στον χώρο της εργασίας.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα έχει κωδικοποιηθεί πλήρως η υπάρχουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, ώστε να επιτευχθεί απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου χωρίς μείωση των υφιστάμενων επιπέδων προστασίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2010 που διοργανώνεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία που εδρεύει στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και η προώθηση δραστηριοτήτων προκειμένου να καταστεί η Ευρώπη πιο ασφαλής και υγιής χώρος εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή